Viikon viimeinen hidas – uuden sunnuntaisarjan avauksessa Emma Salokoski

"Äärimmäisen hyväksikäytön ja nöyryytyksen jälkeen ihminen kokoaa itsensä uudelleen."

Emma Salokoski. Kuva: Viivi Huuska

Soundi.fi:n uudessa sunnuntai-iltojen sarjassa nostetaan esiin yksi tuttu tai hieman tuntemattomampi kotimainen slovari joko suoraan uunista tai vuosien varrelta. Ääni annetaan tekijöille itselleen. Ensimmäisessä osassa hiljattain julkaistulta Kiellettyjä asioita -albumiltaan löytyvän Mä selvisin -kappaleen esittelee Emma Salokoski.

Jazz-, soul- ja Ensemble-kytköksistään parhaiten tunnettu Emma Salokoski on monipuolinen artisti, jonka laulantaa leimaa kyky rauhoittaa kiireisinä kiusaavien ajatusten keskellä. Salokosken punaiseen teemaväriin kietoutuneen ja aiempaa popahtavammilla vesillä liikehtivän uutuuspitkäsoiton kolmas raita on jylhän kaunis laulu nimeltään selvisin. Se kuullaan tänään Soundin Viikon viimeisenä hitaana. Emma, mistä tässä laulussa on kyse?

Se taitaa kertoa siitä, miten äärimmäisen hyväksikäytön, nöyryytyksen ja hajoamisen jälkeen ihminen kokoaa itsensä ja omanarvontuntonsa uudelleen. Jostakin on pakko löytää tie takaisin siihen, mitä joskus oli. On hakeuduttava sinne, minne kadotti uskonsa kaiken hajoamisen seurauksena.

Viikon viimeinen hidas Emma Salokoski: Mä selvisin

Kuuntele koko Kiellettyjä asioita -albumi: