Viikon viimeinen hidas, osa 2 – Elias Kaskinen & Päivän Sankarit

"Vuodet ovat välillä tuoneet myös lunta tupaan."

"Päikkärit" julkaisivat debyyttialbuminsa 28.8.2015.

Soundi.fi:n uudessa sunnuntai-iltojen sarjassa nostetaan esiin yksi tuttu tai hieman tuntemattomampi kotimainen slovari joko suoraan uunista tai vuosien varrelta. Ääni annetaan tekijöille itselleen. Ensimmäisessä osassa kuultiin Emma Salokosken mietteitä ja nyt on vuorossa esikoisalbuminsa Päivän Sankareineen vastikään julkaissut, mm. Paula Koivuniemellekin musiikkia kirjoittanut Elias Kaskinen. Laulaja-lauluntekijän Viikon viimeisenä hitaana helähtävään kappaleeseen liittyy erityislaatuinen tarina.

Suomen kiinnostavimpiin nuoriin biisinikkareihin lukeutuvan Elias Kaskisen yhtyeelleen kynäilemät elämänmakuiset laulut ovat suhteellisen lyhyessä ajassa tehneet selvää jälkeä kansallisilla radioaalloilla. Kauemmas kuin kaupunkiin ei ole radiosta tuttu. Ainakaan vielä.

Kauemmas kuin kaupunkiin on Elämä lupaa mulle -albumin vanhin biisi, kirjoitin sen, kun olin 18-vuotias ja aivan törkeän rakastunut. Olen sen jälkeen tehnyt satoja uusia kappaleita, mutta jotenkin tämä yksi on vaan aina kulkeutunut mukana. Teksti on hyvin naiivi ja mä olenkin pohtinut, osaisinko edes kirjoittaa tuollaista rakkauslaulua enää. Vuodet kun ovat välillä tuoneet myös lunta tupaan.

Viikon viimeinen hidas – Elias Kaskinen & Päivän Sankarit: Kauemmas kuin kaupunkiin 

Kuuntele koko Elämä lupaa mulle -albumi: