Viime kuussa kuolleen All That Remains -kitaristin verestä löytyi lääkeaineita – muistotilaisuus peruttiin turvallisuussyistä

Viime kuussa kotonaan Connecticutissa menehtyneen All That Remains -kitaristi Oli Herbertin kuolinsyytutkinta on valmis. 44-vuotias muusikko löydettiin kuolleena kotinsa lähellä sijainneesta lammesta.

”Hyvää huomenta kaikille, tässä on Beth. Tämä on todellakin hyvä huomen, sillä toksikologiset tulokset ja mieheni kuolinsyy ovat selvillä”, Herbertin leski Beth kirjoittaa Facebookissa. ”Kuolinsyy: hukkuminen. Toksikologia: Oli ilmeisesti lääkitsi suvussaan kulkevaa bipolaarista mielialahäiriötä itsekseen. Hänen verestään löytyi masennus- ja unilääkettä. Psyykelääkkeet olivat samoja, joita hänen läheinen sukulaisensa on jo pitkän aikaa käyttänyt, joten hän tiesi mitä etsiä ”hoidokseen”. Koska hän ei ollut menossa (eikä halunnut mennä) lääkäriin hankkimaan diagnoosia tilastaan, eikä hänelle oltu kirjoitettu lääkereseptiä eikä niiden käyttöä valvottu, se selittää hänen ailahtelevaisen käytöksensä.

Mitä tulee Herbertin täksi sunnuntaiksi suunnitellun muistotilaisuuden yllättävään peruntumiseen, se johtui omasta ja kotini turvallisuudesta, sillä molempia on uhattu lukuisia kertoja.”

Samalla Beth pyytää niitä, jotka mahdollisesti tietävät mistä Oli hankki lääkkeensä, ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Myöhemmin kommenteissa hän spekuloi sillä, kuinka Oli saattoi päätyä lampeen tuona kohtalokkaana iltana.

”Yksi lääkkeistä voi aiheuttaa aistiharhoja ja levottomuutta. Oli halusi mennä edellisiltana ulos ja hän käveli kohti lampea, joka sijaitsee pilkkopimeässä kohdassa tonttiamme ja siellä on erittäin liukasta. Sen lisäksi tuona iltana satoi. Ilmeisesti hän poistui asunnosta kun olin mennyt sänkyyn, joten en pystynyt estämään häntä ja tuomaan takaisin sisälle.”