Viimeinen mahdollisuus nähdä Nightwish ennen taukoa: yhtye esiintyy 11 000 katsojan edessä Vaasassa

Saku Schildt

Nightwishillä on edessään kiireinen talvi pitkällä maailmankiertueella, mutta kuten isojen bändien kohdalla on tapana, taustavoimien katse tähyää jo kohti rundin jälkeisiä aikoja. Nyt kuuluu tietoja, että Suomen suurin metalliyhtye nähdään kotimaassaan viimeistä kertaa pariin vuoteen ensi kesäkuussa, ja tapahtumapaikka on hivenen yllättävästi Vaasa.

Orkesteri soittaa 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. Stadionin kokonaiskapasiteetti on sellaiset 11 200 henkilöä, ja kun kysymyksessä on tämän mittaluokan orkesterin kiertueen päätöskeikka (sekä bändin ensimmäinen konsertti Vaasassa sitten vuoden 2001), voi katsomon odottaa täyttyvän. Stadionin edelliset kävijäennätykset todennäköisesti rikotaan oikein isolla kädellä, sillä areenan edellinen kävijäennätys on tiedotteen mukaan 6000 henkilöä. Keikan jälkeen Nightwish vetäytyy tauolle työstämään seuraavaa levyään.

Vain täysi-ikäisille tarkoitetun konsertin pääsyliput tulevat myyntiin 10. lokakuuta Lippupisteessä. Lippujen hinnat ovat alkaen 79,90 euroa. Illan lämmittelijäbändit julkaistaan myöhemmin. Konsertin järjestää vaasalainen tapahtumatuotantoyritys Nordic Live Productions. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.