Viimeiset humpat Suomessa aikoihin – missaa vain omalla vastuulla!

10.9.2014 12:16

Eläkeläiset esiintyy Helsingin Tavastialla keskiviikkona 10. syyskuuta. Kyseessä onkin humppaeksperttien vimeinen esiintyminen kotimaassa pitkään aikaan, sillä yhtye aikoo pitää ensi vuonna taukoa – siis ainakin keikkojen suhteen. Ja ensi sunnuntaina tapahtuvaa Radio Rockin risteilyvetoa ei lasketa, sillä se ei tapahdu kotiMAASSA.

Jos humppajalkaa kuitenkin vipattaa niin lokakuussahan on myös luvassa perinteisen hurja Saksan-kiertue, josta löytyy lisätietoa täältä.

Tahdit niin Suomessa kuin Saksassakin antaa uusvanha rumpali Tapio ”Tapi” Santaharju. Orkesteriin viime kesänä palannut hurjimushan komppasi humppakähinöitä jo 90-luvun puolivälissä ja todisteita löytyy muun muassa täältä.

Mutta niin, mitä tapahtuu lähiaikoina ja ensi vuoden keikkatauon aikana?

– Parasta aikaa askarrellaan 5-6 biisin EP:tä julkaisukuntoon ja sen pitäisi tulla ulos ennen lokakuun kiertuetta. Varsin timanttista materiaalia on luvassa ja etenkin Tapio Santaharjun tulkitsema Humppajaiset vetää hiljaiseksi karskimmankin jannun ja jopa sen jannun partnerinkin. Ikään ja sukupuoleen katsomatta, kertoo multi-instrumentalisti Onni Waris.

– Saksan-kiertueen jälkeen ruvetaan vänkäämään käännöslupia uudelle Isommalle Rieskalle, jonka leipominen alkaa ensi keväänä. Kappaleethan ovat itse asiassa jo hyvin pitkälti olemassa ja valmiinakin, vaan kun nuo ulkomaan tosikot, nuivelot ja muut äidin pukemat tisulälleröt eivät uskalla antaa meidän levyttää niitä…

Tästä tunnelmia illan odotukseen:

Lisää luettavaa