Ville Valo kertoo, miltä tuntui lopettaa HIM pitkän uran jälkeen: ”Tunsin oloni helpottuneeksi”

9.3.2023 10:17

Maailmankiertueella reissaava Ville Valo vieraili tsekkiläisen Metalshop TV:n haastateltavana. Ohjelmassa oli seitsemän revolverikysymystä monenlaisista aiheista, ja yksi kysymys koski (tietysti) HIMin loppua. Kysyjä halusi tietää, tunsiko Valo itsensä vapaaksi vanhan bändinsä jälkeen vähän samalla tavalla kuin jotkut saavat vapauden tunteen avioeron myötä.

”En ole koskaan kokenut avioeroa, joten en tiedä, miltä se tuntuu tai kokeeko siinä… Ehkä mikäli on solminut avioehdon, voi kokea vapauden tunteita”, Valo vastaa.

”Mutta ei, tunsin oloni helpottuneeksi, koska olimme työstäneet HIMiä suunnilleen 25 vuoden ajan ja koimme ylämäkeä, alamäkiä ja kaikenlaista. Se oli melkoinen vuoristorata. Olin iloinen, kun se loppui niin kuin se loppui, eli pysyimme ystävinä, kaikilla oli hyvä mieli ja viimeinen kiertueemme vuonna 2017 meni hienosti. Se oli hyvä tapa päättää se. Mutta vaikka koin helpotusta, tunsin oloni myös hieman tyhjäksi. En tiennyt, mitä tehdä.”

Kyllähän Valo sitten ennen pitkää löysi tiensä, kun teki ensin Badding-projektin Agentsin kanssa ja äänitti sitten ensimmäisen soololevynsä. Vaan mihin suuntaan mies lähtee tästä, kunhan vuoden keikkarupeama on hoidettu? Mielenkiintoista nähdä!

Lisää luettavaa