Ville Valo muistelee unohtumatonta ensitapaamistaan Dave Grohlin kanssa – ”Yhtäkkiä tunsin karhean kielen kasvoillani”

7.9.2023 20:37

Brittiläinen Metal Hammerin uudessa numerossa on tarjolla runsaasti Him-asiaa. Lehdessä käsitellään erityisesti tänä vuonna kaksikymppisiään viettävää Love Metal -albumia.

Verkkoon on nyt nostettu maistiaisena esiin tarina siitä, mitä tapahtui kun Ville Valo kohtasi ensimmäisen kerran Foo Fighters -kippari Dave Grohlin.

”Yhtäkkiä tunsin karhean kielen kasvoillani. Käännyin katsomaan ja se oli Dave Grohl”, Valo muistelee. ”En ollut koskaan aiemmin tavannut häntä, joten niin me sitten tutustuimme. En voi sanoa varmaksi, että Dave Grohl tekee saman kaikille tapaamilleen ihmisille, mutta ainakin tuolla hetkellä tunsin itseni erityiseksi. Love Metal ei ole välttämättä kaikkien aikojen isoin metallilevy, tai edes isoin meidän tekemämme levy, mutta tuo oli se hetki jolloin tajusin ettemme ollut enää vain taas yksi bändi muiden joukossa.”

Haastattelussa Valo muistelee aikoja kansainvälisen maineen aallonharjalla, sekä erästä visiittiä Bam Margeran järjestämissä juhlissa.

”Bam lähetti limusiinin hakemaan minut kämpilleen, ja siellä oli valtavat ja villit bailut meneillään kun tulin paikalle”, Valo kertoo. ”Olimme tunteneet Bamin vuodesta 2000 – tapasin hänet kun soitimme Lontoon The Garagessa – ja opetimme hänet bilettämään, ja hän oppikin sen oikein kunnolla! Se koko aika oli meille yhtä kuherruskuukautta. Tapasimme kaikkia amerikkalaisten levy-yhtiöiden pomoja, tyyppejä kuten Seymour Stein ja Jimmy Iovine, ja he kertoivat ällistyttäviä tarinoita joita kuuntelimme montut auki kuin hypnotisoituina. Se oli todella siistiä, erityislaatuista aikaa, oikein kunnon unelmat käyvät toteen -menoa. Melkoinen trippi.”

Lisää luettavaa