Ville Valo ylistää Lars Ulrichia: ”John Bonhamin jälkeen yksi tärkeimmistä rumpaleista”

Jarno Kuusinen / All Over Press

Kunnia sille, kelle kunnia kuuluu, tuumasi Ville Valo kun australialaiselle Heavy Magazinelle haastattelua antoi. Valo innostui jutussa ylistämään kovin sanankääntein Metallican Lars Ulrichia, mikä nyt on sinänsä huomionarvoista, kun Lars on kuitenkin yksi rumpalivitsien perushahmoista. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Asia tuli puheeksi, kun Valo analysoi Metallican pahamaineista Some Kind of Monster -dokumenttia, jossa yhtyeen sisäiset jännitteet tuotiin sumeilematta kaiken kansan tietoon.

”Rehellisesti sanoen Metallica voi tehdä mitä huvittaa kaikkien hienojen levyjensä jälkeen. Ja hekin yrittivät vain selviytyä, enkä olisi ihmeissäni, jos monet muutkin bändit olisivat käyneet läpi samankaltaisia asioita. Metallica päätti kuitenkin syystä tai toisesta tehdä sen kaiken julkisesti. Se on varmaan se pääasia tässä tapauksessa”, Valo sanoo noin vapaasti suomennettuna.

”Olen hyvin… Kenties ujo, tai en vain halua vetää liikaa huomiota itseeni. Niinhän meillä suomalaisilla on tapana. Sellaisia me olemme, ehkä hieman erakkomaisia. Niinpä koko Metallica-juttu tuntui oudolta. Meidän kulttuurissamme on tärkeää pitää joitain asioita omana tietona. Tai ehkä se on niin päin, ettei ole tarpeen avautua kaikesta. Mutta ehkä heidän piti tehdä niin, jotta he pystyivät tekemään hyviä levyjä vielä myöhemminkin.”

Myöhemmin samassa yhteydessä Valo innostuu ylistämään Lars Ulrichia varsin suurin sanoin. ”Rakastan Larsin soittoa. Luulen, että hän on John Bonhamin jälkeen yksi tärkeimmistä rumpaleista. Hänellä on niin tunnistettava tyyli.”

Ja tottahan se on! Vaikka Ulrichin kustannuksella vitsailtaisiin kuinka, hänen rumpuosuuksiaan on opiskeltu tämän planeetan päällä varsin kiitettävällä pieteetillä. Kummallinen ja omaperäinen perkussionisti tämä Tanskan ylpeys, ja varmasti hänet tullaan muistamaan vielä pitkään.