Voiko Popeda olla herkkää ja kaunista? Helmikuussa kuullaan aivan erilaista Popedaa

25.1.2024 10:47

Muistatko Jouni Salasolan (ent. Pesola) johtamaa Pesola-yhtyettä? Tämä kokoonpano syntyi vuonna 2017, kun Salasola halusi ”kohdata omat Popeda-mörkönsä” ja sovittaa manserock-suuruuden tuotantoa uudenlaiseen muotoon. Popeda kun on ansaitusti alansa klassikkobändi, mutta yhtyeen harrastama äijäily on osalle yleisöstä vaika pala käsitellä. Salasola halusi kokeilla, voisiko orkesterin biisejä esittää herkkinä, hauraina pop-versioina.

Syntyi levy Rakkaudesta Popedaan, ja se otettiin suopeasti vastaan sekä yhtyeen että yleisön puolelta. Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki liikuttuivat suorastaan kyynelten partaalle uusien sovitusten äärellä. Tästä löytyy videomuotoista todistusaineistoa Soundin sivuilta.

Pesola-orkesterin taival katkesi kuitenkin heti alkuunsa traagisissa merkeissä, kun solisti ja viulisti Hanna Nikula menehtyi pian levyn ilmestymisen jälkeen vuonna 2018. Yhtye ei koskaan ehtinyt soittaa edes levynjulkkarikeikkaa.

Viiden vuoden mietinnän jälkeen Salasola sekä Pesolan muut jäsenet Markus Wallo ja Hannan veli Jussi Nikula päättivät herättää yhtyeen henkiin vielä yhden keikan ajaksi. Luvassa on ystävänpäivän kunniaksi Popeda-herkistelyä yhtyeen ja vierailevien muusikoiden toimesta. ”Hannan muistolle. Rakkaudesta Popedaan”, bändi kirjoittaa tiedotteessa.

“Alun perin tartuin Popedan kappaleisiin yli 10 vuotta sitten, koska niiden lyriikat resonoivat silloin hyvin kaoottisessa populismin, rasismin ja vihapuheen kyllästämässä maailmassa. Tämä oli siis ennen koronaa, mee toota, Ukrainan ja Gazan sotaa. Kaaos on vain eskaloitunut, ja Komisaario Pepposta tarvitaan korjaamaan maailman väärydet nyt enemmän kuin koskaan”, Salasola kertoo.

Rakkaudesta Popedaan -konsertti järjestetään 14. helmikuuta Helsingin Korjaamolla. Konsertti on ikärajaton. Pääsyliput paikalle maksavat 21 euroa, ja ennakkomyynti järjestetään Tiketin myyntikanavissa.

Lisää luettavaa