Voisiko Nirvana-miehistö lähteä rundille ilman Kurt Cobainia? Sellaistakin on harkittu, paljastaa Dave Grohl

Kerrang-lehti haastatteli Dave Grohlia ja Krist Novoselicia kysyen, voisivatko muusikot lähteä vielä tien päälle Nirvana-nimen alla. Hieman yllättäen tällaista suunnitelmaa on pidetty ihan realistisena vaihtoehtona. Haastattelua siteeraa verkossa muun muassa Alternative Nation.

Reunion-spekulaatiot saivat puhtia, kun Grohl, Novoselic ja Nirvanan loppuaikojen kitaristi Pat Smear esittivät 6. lokakuuta Cal Jam -tapahtumassa setillisen Nirvanan tuotantoa. Lauluosuuksista vastasivat Joan Jett ja Deer Tick -yhtyeen John McCauley. Jett nähtiin yhtyeen keulilla myös Rock and Roll Hall of Fame -vihkimisen yhteydessä vuonna 2014.

”Kun soitimme Rock and Roll Hall of Famessa, harkitsin sellaista ajatusta, että jos tilaisuus aukenisi, tekisimme saman uudelleen”, Grohl sanoo haastattelussa.

”Mutta se on arka aihe, eikä sitä voi käsitellä tavallisena keikkana. Se on monimutkainen ja erityinen juttu. Luulen, että se toimii parhaiten silloin, kun reunion tapahtuu luonnostaan.”

”Minusta oli hienoa soittaa noiden tyyppien kanssa jälleen tuttuja biisejä”, Novoselic puolestaan sanoo. Basisti kuitenkin lisää, ettei hän halua, että vastaavista keikoista tulisi tapa tai ”sellainen sirkus”.

Kaksikko on avoin myös uuden musiikin tekemiselle yhdessä – eihän se olisi ensimmäinen kerta Nirvanan hajoamisen jälkeen, kun osapuolet työskentelisivät saman projektin kimpussa.

”Miksipä ei. Jos tilanne olisi oikea, tekisimme varmasti niin, niinhän kävi jo aikaisemmin Paul McCartneyn kanssa Cut Me Some Slack -biisin yhteydessä”, Novoselic muistuttaa.

Katsotaan siis, miten tilanne kehittyy. Nirvana-kiertue tuntuu vähän raskaalta ajatukselta, mutta olisihan se hauskaa, jos Grohl, Novoselic ja Smear antaisivat aina välillä kuulua itsestään.