Voisiko Pink Floyd palata vielä yhteen? David Gilmour puhuu aiheesta yllättävän kauniisti

10.5.2024 10:52

Pink Floydin tarina on kunniakas ja klassikkolevyjen täyttämä – ja huomattavan riitaisa. David Gilmourin ja Roger Watersin välillä on kipunoinut vuosikymmenten ajan, ja vaikka kaksikko on välillä mahtunut samalle lavalle, entiset bänditoverit ovat aina palanneet hyvien vaiheiden jälkeen sotajalalle. Niinpä on hivenen yllättävää, miten hyvässä hengessä Gilmour puhuu vanhoista Pink Floyd -ajoista Classic Rockin haastattelussa.

Toimittaja kysyy Gilmourilta, voisiko tämä kuvitella Pink Floydin kasaavan rivinsä vielä esimerkiksi juhlakiertueelle. Gilmour toteaa ykskantaan, ettei sellainen tule kysymykseen, mutta kitaristi muistelee menneitä vuosia hyvällä.

”Olen elänyt Pink Floydia – paljonkos 21:n ja 69:n väliin mahtuukaan vuosia? Aika paljon joka tapauksessa. Niin, olen siis elänyt Pink Floydia 48 vuoden ajan – joista monet kuluivat alkuvaiheessa Rogerin kanssa – ja ne vuodet, joita pidetään kulta-aikoinamme, olivat 95-prosenttisesti tyydyttäviä, iloisia ja täynnä naurua. Enkä todellakaan halua antaa lopun viiden prosentin pilata pitkää, upeaa aikaamme yhdessä”, Gilmour sanoo ja jatkaa:

”Mutta se homma on tullut tiensä päähän. Olisi teeskentelyä palata sen äärelle. Ja ilman Rickiä se tuntuisi väärältä.”

Kosketinsoittaja Rick Wright kuoli keuhkosyöpään vuonna 2008. Hän oli 65-vuotias.

”Roger voi aivan hyvin tehdä mitä tahtoo ja saada iloa The Wall -keikoistaan. Olen täysin sujut sen kanssa. Mutta en todellakaan halua palata siihen. En halua mennä ja soittaa stadioneille bändin nimen alla. Olen vapaa tekemään mitä ja miten tahdon. En tiedä, ovatko tekemiseni parempia vai huonompia kuin Pink Floydin aikoina, enkä välitä paskaakaan. Tätä minä haluan tehdä, ja sillä tiellä aion jatkaa”, Gilmour sanoo.

Lisää luettavaa