Voisiko Rage Against the Machine kasata vielä rivinsä? Tim Commerford kommentoi asiaa

23.2.2024 08:57

Rage Against the Machinen rumpali Brad Wilk kertoi alkuvuodesta synkkiä uutisia kaikille, jotka ovat kaivanneet yhtyettä esiintymään suomalaisten ulottuville. Klassikkobändi palasi yhteen vuonna 2019, mutta sitten koronapandemia sotki kaikki suunnitelmat ja reunion-keikkoja jouduttiin siirtämään useaan otteeseen. Kun kiertue pääsi viimein käyntiin, Zack de la Rocha rikkoi akillesjänteensä Chicagon-keikalla heinäkuussa 2022, ja taas piti aikatauluja laittaa uusiksi.

Tammikuussa Wilk sitten ilmoitti ykskantaan, että Rage Against the Machine ”ei tee enää kiertuetta tai soita livenä”. ”Olen pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka ovat odottaneet tätä tapahtuvaksi”, Wilk kirjoitti Instagram-päivityksessään. Orkesterin muut jäsenet eivät kommentoineet asiaa.

Nyt Rolling Stone kysyi basisti Tim Commerfordilta, mikä tämän näkemys on tilanteesta. Commerfordin vastaus on jokseenkin hupaisa: Älä kysy minulta, minä olen vain basisti.

”En tiedä. En sekaannu tuollaiseen. Olen basisti. Minä vain odotan, että joku kertoo minulle, mitä tehdä”, Commerford sanoo.

”Brad sanoi mitä sanoi, mutta hän on minua askeleen ylempänä. Hän on bändissä kolmospaikalla. Minä olen toteemipaalun alin kaveri. Siinä kaikki, mitä osaan sanoa. Olen basisti. Basistit ovat aina viimeisiä, jotka saavat kuulla tällaisista jutuista.”

Toisaalta Commerford ei sulje pois mahdollisuutta, että jotain vielä tapahtuisi. Ainakin hän olisi valmis tositoimiin, jos kutsu kävisi.

”Kun Rage-valo heijastetaan pilviin, siis vähän kuin Batmanin kutsuvalo pistetään päälle silloin kun Batmanin täytyy ryhtyä hommiin… Vähän sillä tavalla elän elämääni. Ja se toimii minulle”, Commerford sanoo.

Odotetaan siis vielä Tom Morellon ja Zack de la Rochan näkemyksiä. Jospa sieltä vielä jotain tulisi!

Lisää luettavaa