Voisivatko Pink Floydin jäsenet vielä sopia riitansa ja palata yhteen? Nick Mason kommentoi asiaa

AOP

Pink Floydin kavereista on vaikea ottaa selvää. Toisaalta sekä Roger Waters, David Gilmour että Nick Mason viihtyvät edelleen vanhan bändinsä tuotannon parissa – kukin heistä esittää edelleen Floyd-biisejä omien kokoonpanojensa kera – ja muusikot myös vierailevat silloin tällöin toistensa projekteissa. Mutta yhteisen kiertueen tekeminen näyttää olevan kolmikolle ylivoimaista.

Vanhojen riitojen tulehduttama tilanne on jämähtänyt niin pahasti sijoilleen, ettei Nick Masonkaan enää usko, että asiaa saataisiin korjatuksi. Rumpali puhui aiheesta AZ Centralin haastattelussa.

”Lopulta minäkin annoin periksi”, Mason sanoo, kun häneltä kysyttiin, miksi hän lähti omin päin kiertueelle esittämään Syd Barrettin aikaisia Floyd-kappaleita.

”Yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen kyllästyin odottamaan, että puhelin alkaisi soida. Että Roger tai David soittaisivat, että hei tyypit, laitetaan bändi taas pystyyn. Ajattelin, että parempi unohtaa se, ei niin tapahdu koskaan. Se meni niin pitkälle, etten uskonut voivani koskaan soittaa enää.”

Eli kenties on parempi pikkuhiljaa unohtaa toivo siitä, että herrat Waters, Gilmour ja Mason nähtäisiin vielä samalla rundilla vanhojen klassikoiden kimpussa. Harmin paikka, mutta onneksi kunkin muusikon omat kiertueet toimivat hyvin sellaisinaan.