Von Hertzen Brothers studioon

10.8.2007 08:04

Von Hertzen Brothersin menestyksekäs Approach-kiertue päättyi Korson Ankkarockiin. Jo edellisiltana Kokkolarockissa päättyi yhtyeen kitaristin Kie Von Hertzenin "erään kepin taival".

- Joskus keikkahybriksessä käy näin, Kie suostui hymähtämään.

Von Hertzen Brothersin menestyksekäs Approach-kiertue päättyi Korson Ankkarockiin. Jo edellisiltana Kokkolarockissa päättyi yhtyeen kitaristin Kie Von Hertzenin "erään kepin taival".

– Joskus keikkahybriksessä käy näin, Kie suostui hymähtämään.

Approach-rundi vei Von Hertzen Brothersin muun muassa Tokioon.

– Keikka oli Musexin ja paikallisen Creativeman-ohjelmatoimiston kimppahanke ja siellä oli monta muutakin suomalaista bändiä messissä. Vedettiin ihan hyvin ja jengi tuntui diggaavan. Reissu oli yhtyeelle erityisen nasta siksi, että se oli meille ensimmäinen ulkomaan-keikka ja sitä kautta siinä oli tietysti niin sanottua eksotiikkalisää, Mikko "Pide" Von Hertzen muistelee.

Onko muita ulkomaan-esiintymisiä suunnitteilla?

– Syksyllä mennään Berliinin Popkommiin näyttämään naamaamme. Se on vähän samankaltainen näyttötsydeemi kuin Japanikin. Siis showcase-hommia ja sitten vaan toivotaan, että päästäisiin joskus "oikeille" keikoille Saksaan, Pide jatkaa.

Teillä lienee jo aikamoinen kasa uutta materiaalia seuraavaa studioalbumia varten?

– Ihan iisisti tuota matskua on tosiaan tullut. Onhan tosin niitäkin hetkiä, jotka venyvät viikoiksi, kun mitään järkevää ei synny. Sitten taas yksi päivä joku hyvä kela tunkeutuu jostain sfääristä mieleen ja hupsista vaan, 15-minuuttinen hittibiisi on taas käsillä.

– Ja tottahan se ympäröivä musa aina vaikuttaa jollain tavalla sellaisena alkusysäyksenä uuden kaman syntymiselle. Mulla ideat lähtee kuitenkin usein siitä, että kuulen jostain jonkun hienon melodian tai sointukulun, joka jää mieleen kaihertamaan.

Millaista Von Hertzen Brothersin levyttäminen ylipäänsä on?

– Kaikki menee hyvin, kun ollaan eri maanosissa hommia tehdessä. No ei nyt ihan (naurua). Sellaista normaalia jättimäisten egojen taistoahan se duuni on, kuten muissakin bändeissä. Tietenkin kolmessa veljessä on tätä "hertzen-energiaa" aikamoinen läjä. Joskus se energia on vähän vaikeasti käsiteltävissä, mutta kun lopputulosta ajattelee niin joidenkin mielestä se on ilmeisesti hyvä juttu…

Onko sanoituksia jo hahmoteltuna? Mitkä asiat ovat nyt olleet pinnalla VHB:n leirissä?

– Mua ei ole juuri koskaan kiinnostanut laulaa muusta kuin itse asiasta. Siis tästä henkilökohtaisesta tripistä kohti valoa ja rakkautta. Mutta katsellaan nyt jos vaikka laventaisi tätä omaa skribentti-minäänsä vähän karkeampaan käsinkosketeltavaa olemassaoloa käsittelevään suuntaan.

– Sitten tämä yksi uusi biisi, jota ollaan vedetty keikoillakin, kertoo yllättäen jonkin tv-dokumentin innoittamana niin kutsutusta "vapaustaistelijasta". Se on "jumalan" asialla jossakin vieraassa maassa kuolemassa jonkin suhteellisen turhan takia.

Milloin vetäydytte studioon?

– Tässä syksymmällä. Ja se on varmaa, että levy ei tule ulos ennen ensi kevättä.

Lisää luettavaa