Vuosi alkaa O:lla – Ensimmäisessä Soundissa äänessä Olavi, Verneri, Irina, Ylppö, John, Steven ja monta muuta jututtamisen arvoista hahmoa

28.1.2016 11:59

Huomenna 29.1. ilmestyy vuoden ensimmäinen Soundi. Onhan sitä jo tovi odoteltukin. Tehdäänpä perinteinen tutustumiskierros lehden sisältöön.

Kaikkia kiinnostaa tietenkin se, että kuka meni tänä vuonna voittamaan LUKIJAÄÄNESTYKSEN. Parhaat albumit, tulokkaat ja muut selviävät huomenna. Klubi ja festari selvisivät jo. Se ei yllättäne, että listoilla vilahtaa muun muassa STEVEN WILSONIN nimi, ja onpa mies lehden sisällä haastattelussakin.

Kansijutun kohteena on kännykkänsä ja sitä myötä kahden vuoden biisimuistiinpanot kadottanut OLAVI UUSIVIRTA, joka sai epäonnesta huolimatta valmiiksi Olavi-albumin. Artikkelin ohjaksissa Ari Väntänen.

”Smell my finger!”, pyytää Olavi kainosti.

Hauskoja tarinoita riittää LOST SOCIETYN miehillä, jotka ovat kolmannella pitkäsoitollaan selkeästi löytäneet uusia puolia thrashin veivaamisesta.

Elämäni soundit -palstalla oman maailmansa parasta musiikkia esittelee IRINA BJÖRKLUND.

Mikko Mattlarin vetämässä uudessa Rakkauden rajamailla -sarjassa pengotaan 50-vuotiaan Love Recordsin hämärämpiä nurkkia. Ensimmäisessä osassa kohteena RONNIE ÖSTERBERGIN soolosinkut.

Soundi-haastattelun kohteeksi valikoitui syvälle sieluun viimevuotisella Bullhorn-albumilla porautunut trumpetisti VERNERI POHJOLA. Petri Silas jututti miehen läpikotaisin.

Kavereiden kesken Vege.

Levyarvioiden ystäville lehdessä on jälleen tuttuun tapaan se puolensataa arviota. Pääkritiikkinä perehdymme DAVID BOWIEN viimeiseksi jääneeseen Blackstariin. Neroa muistelee myös Otto Talvio omalla palstallaan. Levyarviosivuilla tenttaamme SUEDEA uuden, hienon Night Thoughts -levyn tiimoilta.

Jussi Niemi muistelee palstallaan hurdy-gurdy mania, pioneerihippi DONOVANIA. E-liikkeen soitinrakentajat-sarjassa tällä kertaa yhden miehen efektipaja POISON ARROW FX.

MAJ KARMA on jälleen yhdessä, ja hyvät tuntuvat olevan vuosien mittaan tunnelmasta toiseen seilanneen miehistön nykymeiningit. Tästä todisteena myös erittäin hyvä uusi albumi. Timo Isoaho uteli Ylpöltä, Kuritulta ja Savolaiselta kaikenlaista.

Maj Karma on vapautunut. Päinvastaisiakin fiiliksiä miehillä on ollut.

Bazook-sivuilla jututettavana lukijaäänestyksessäkin mukavasti menestynyt MYRKUR, kovassa vedossa oleva ANTHRAX sekä kimurantin metallin parissa vakuuttavasti tarpova AMORAL.

SARA ei ole ollut metallia enää aikoihin, ja uusilla ep-levyillään entistäkin vähemmän. Siinä ei toki ole mitään väärää.

DREAM THEATER teki ylistävän levyarvion perusteella nimensä veroisen The Astonishing -albumin. Konseptialbumin tiimoilta myös jututimme John Petruccia.

Vaihtelun vuoksi jätimme starat jututtamatta ja istuimme sen sijaan NIGHTWISHIN keikkabussiin USA:n-kiertueelle sinne teknikoiden ja muun kiertuehenkilökunnan pariin. Kiinnostavaa juttua!

Sitten on tapaus JUICE NORMAALI. Niinpä, mikä ihmeen Juice Normaali? Lukekaa haastattelu, siitä selviää… ainakin jotain!

Tarkkailuluokalla otamme suurennuslasin alle tulokkaan nimeltä SALALIITTO. Turkulaisia ovat he ja tekivät juuri ihan pirun hyvä debyytin.

Olisikohan siinä jo kaikki?

Ei tietenkään, löytyy uutisia, kolumneja, sarjakuvaa ja vaikka mitä muuta kivaa.

Viihtykää!


Tilaa Soundi
Osta digilehti (Lehtiluukku)

Soundi 2/2016 ilmestyy 19.2.

Lisää luettavaa