Waltari laittoi Below Zero -biisinsä uuteen uskoon – mukana Marko Hietala

30.10.2021 18:31

Yli kolmekymmentä vuotta metallikentällä tahkonnut Waltari juhlistaa uraansa kokoelmalla, jolla yhtye esittää uusia versioita hiteistään vierailevien tähtien kanssa.

26. marraskuuta julkaistavalla 3rd Decade – Anniversary Edition -kokoelmalla Waltaria tulkitsevat muun muassa Lordi, Bomfunk MC’s sekä Eläkeläiset.

Levyltä julkaistulla toisella ennakkomaistiaisella Below Zero 2021 on mukana Tarotin ja Nightwishin riveistä tuttu Marko Hietala. Biisistä on julkaistu myös äänityksissä taltioitu musiikkivideo, joka on Waltarin kitaristin Kimmo Korhosen sekä aiemman Misty Man -videon tehneen Olex Smithin käsialaa.

“Waltarin funky metalli-crossover oli aivan ensimmäisiä juttuja, joka murtautui Suomesta kansainvälisille markkinoille, ja he tasoittivat tietä monille meistä. Below Zero valittiin nyt työstettäväksi yhteiseksi kappaleeksi, ja uusi kertosäe kuulostaa todella massiiviselta! Suostuin mukaan totta kai”, Hietala kertoo osallisuudestaan.

”Olemme erittäin iloisia, että saimme hänet mukaan tulkitsemaan Below Zero -kappaleen vuodelta 2009. Marko itse valitsi kappaleen, ja hänellä oli ensisijainen näkemys siitä, miltä hän halusi sen kuulostavan. Ja me erittäin hyvässä yhteishengessä halusimme ehdottomasti toteuttaa hänen tuotannollisen näkemyksenä niin hyvin kuin mahdollista”, Waltari-keulakuva Kärtsy lisää.

Tarkasta kappale tästä:

Lisää luettavaa