Wheel pistää paikat palasiksi – Kotimainen progekomeetta on uudella singlellään ylitsepääsemättömän asian edessä

"Halusimme ilmaista videon tarinalla sanoitusten kuvailemaa eristyneisyyttä, turhautumista, vihaa ja katkeruutta."
18.1.2019 13:40

Kotimainen progemetalliyhtye Wheel on julkaissut toisen singlen helmikuussa ilmestyvältä Moving Backwards -esikoisalbumiltaan. Sinkkulohkaisu tottelee nimeä Where The Pieces Lie, ja sen videolla hajoitetaan kaikki. Hajoittajana heiluu jalkapallourastaan ja Youtuben temppuvideoistaan tuttu Lassi Hurskainen.

”Kappale kertoo pyrkimyksestä selviytyä jonkin ylitsepääsemättömän asian edessä. Tällaisissa tilanteissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin ja toivoa, että asiat vain paranevat jossain vaiheessa. Sanoitukset kertovat synkästä epävarmuudesta, epäonnistumisen pelosta ja toivottomuudesta, jota monet kokevat jopa päivittäin. Olemme nykyaikana valtavan paljon yhteydessä toisiin ihmisiin, mutta todellisuudessa olemme hämmästyttävän yksin ja välitämme itsestämme positiivista kuvaa, vaikka oikeasti käymmekin kulissien takana suoranaista henkiinjäämistaistelua”, laulaja James Lascelles selittää.

”Halusimme ilmaista videon tarinalla sanoitusten kuvailemaa eristyneisyyttä, turhautumista, vihaa ja katkeruutta, ja Lassi Hurskainen toteutti tämän täydellisesti. Musiikillisesti kappale pitää jännityksen yllä loppuun asti, ja halusimme rinnastaa sen päähenkilömme sisäiseen kamppailuun – hän selvästikin kärsii ja toivoo helpotusta tuskistaan. On epäselvää, tapahtuvatko väkivaltaiset hajottamiskohtaukset vain päähenkilön mielessä vaiko oikeasti.”

Talven keikoilla Amorphista lämmitellyt yhtye kiertää keväällä Eurooppaa Soenin kanssa mittavan 26 keikan verran. Kotimaassa Wheelin voi nähdä ainakin Wintersunin lämmittelijänä Helsinkin Nosturissa 1o. toukokuuta ja Nivalan Tuiskulassa 11. toukokuuta.

Debyyttilevy Moving Backwardsilta on aiemmin julkaistu singlenä kappale Vultures.

Lisää luettavaa