Winehouse-dokumenttia kuvaillaan sydäntäsärkeväksi – Katso Amy-traileri!

25.5.2015 17:15

Heinäkuussa 2011 27-vuotiaana alkoholimyrkytykseen kuolleen brittilaulaja Amy Winehousen noususta ja tuhosta kertova Amy-dokumentti kerää kehuja ja kritiikkiä.

Cannesin elokuvafestivaaleilla Ranskassa taannoin maailmanlaajuisen ensiesityksensä saanut Amy on perinteinen arkisto- ja haastatteludokumentti. Se starttaa Winehousen ajasta ennen julkisuutta ja kertoo, miten maailmantähden elämää varjostivat perheen hajoaminen, päihderiippuvuus, syömishäiriö ja tuhoisa parisuhde.

Dokumentissa annetaan ymmärtää, että entinen aviomies Blake Fielder-Civil kannusti Winehousen päihdekäyttöä pitääkseen tämän elättäjänään. Winehousen manageri-isä Mitchin kuvaillaan pakottaneen tyttärensä kiertueelle tämän ollessa valmis päihdevieroitukseen.

Amy Winehousen isä on kritisoinut dokumenttia valheelliseksi.

– Winehouse on menettämäisillään kontrollin ja suurimman osan elokuvasta hän on murtumaisillaan. Filmi on sydäntäsärkevä, koukuttava, mutta ei juurikaan valoisa, BBC:n arviossa todetaan.

– Dokumentti on erittäin surullinen. Osittain siksi, että Amy Winehouse oli artistina niin rakastettu, osittain siksi, että hänen elämänsä oli bulimian ja päihdeongelmien vuoksi pahasti sivuraiteilla jo ennen suursuosiota ja kulman takana väijyvien paparazzien ilmestymistä kuvioihin.

Dokumentin on ohjannut edesmenneestä F1-kuski Ayrton Sennasta kertovasta, palkitusta Senna-dokumentista tutu Asif Kapadia. Suomeen dokumentti saapuu loppukesällä.

Katso Amy-dokumentin traileri alla.

Lisää luettavaa