Yhdysvaltain kongressitalon hyökkäyksessä näyttää olleen mukana heavypiireistäkin tuttu hahmo

7.1.2021 05:46

Koko maailma katseli loppiaisena epäuskoisena, kun Washington DC:ssä järjestetyt mielenilmaikset eskaloituivat järjettömäksi hyökkäykseksi kongressitaloon. Väkijoukko tunkeutui rakennukseen, yksi nainen ammuttiin kuoliaaksi, useita poliiseja loukkaantui ja maailmalle levinnyt kuvasato on kaiken kaikkiaan kylmäävää katsottavaa. Ihmettele vaikka itse Helsingin Sanomien kuvakoosteesta.

Ja kukas se siellä mellakoitsien joukossa onkaan? AFP-uutistoimiston Roberto Schmidtin ottamassa kuvassa näkyy kongressitaloon tunkeutuneita kapinotsijoita, ja tarkkaavaiset sosiaalisen median käyttäjät tunnistivat kuvasta pitkän linjan metalliyhtyeen Iced Earthin kitaristin Jon Schafferin. Asiasta kertoo muun muassa Blabbermouth.

Havainto ei sikäli tule yllätyksenä, että Schaffer on aiemminkin kunnostautunut salaliittoteorioiden ystävänä ja Donald Trumpin uskollisena tukijana. Viime kesänä mies ilmoitti Metalsucks-sivuston podcastissa koronapandemian olevan jonkinlainen salaperäisen eliitin juoni, ja marraskuussa hänet nähtiin Trumpia tukevassa mielenosoituksessa Washingtonissa. ”Ne menevät kaikki nurin. Ne pelleilevät nyt väärien tyyppien kanssa, usko pois”, Schaffer uhosi saksalaisen Die Welt -lehden mukaan ilmeisesti Trumpin markkinoiman ”vaalihuijauksen” tekijöihin viitaten.

Schafferin sosiaalisen median kanavissa ei näy merkintöjä aiheesta eikä mies itse ole kommentoinut asiaa mihinkään suuntaan, joten jätetään nyt pieni kysymysmerkki tähän kuvatunnistukseen. Mikäli Schaffer oli tosiaan rettelöitsijöiden joukossa, saattaapa olla, ettei Hansi Kürschillä ole hirveää kiirettä äänittää kitaristin kera uutta Demons & Wizards -albumia.

Lisää luettavaa