”Yksikään muu bändi ei olisi tarpeeksi typerä tekemään tätä” – Dave Grohl kertoo tulevasta Foo Fighters -elokuvasta

31.12.2021 19:34

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl on kertonut lisätietoja tulevasta Studio 666 -elokuvasta.

”Se on elokuva-elokuva”, mies sanoo, ja lisää bändin suorastaan ällistyneen rainan trailerin nähtyään.

Viimeisimmän, losangelesilaisessa kummituskartanossa äänitetyn Medicine at Midnight -albumin tekoprosessin inspiroimassa rainassa seurataan joukkoa muusikoita, jotka joutuvat yliluonnollisten voimien armoille. Sen enempää elokuvasta ei tiedetäkään, sillä Grohl pitää suunsa tiukasti supussa yksityiskohtien suhteen.

”Laulaja tuli hulluksi ja murhasi koko bändinsä luovien erimielisyyksien takia”, Grohl kertoi tuoreessa Mojolle antamassaan haastattelussa (Ultimate Classic Rock). ”Yksikään muu bändi ei olisi tarpeeksi typerä tekemään tätä. Se on täysin mielipuolista… Pari kohtausta on niin vitun eeppisiä. Juuri kun ajattelit, ettemme voisi keksiä mitään naurettavampaa… Se ihan oikeasti tulee räjäyttämään tajuntasi.”

Grohl myöntää, että uuden työinnon löytäminen pandemian keskeytettyä tuotannon oli vaikeaa.

”Olimme kuvanneet suurimman osan elokuvasta”, Grohl sanoo. ”Meidän täytyi kuvata vain muutama loppukohtaus. Sitten kuukausia ja taas kuukausia lipui ohi. Meillä oli tapaamisia, joissa puhuimme siitä, kuinka voisimme viimeistellä elokuvan uusien rajoitteiden ja määräysten mukaisesti. ’Kuinka vitussa tulemme viemään tämän kunnialla kotiin?'”

”Niinpä kehittelimme suunnitelman”, Grohl jatkaa. ”Kuusi kuvauspäivää muuttui noin kolmeksi viikoksi, sillä uudet säännökset hidastivat työskentelyä oikein toden teolla. Olimme yksi ensimmäisiä tuotantoja, joka palasi tositoimiin Los Angelesissa covidin jälkeen. Teimme sen turvallisesti ja oikeasti onnistuimme.”

”Katsoimme trailerin ja olimme, että ’Voi pyhä paska!’ Tarkoitan, että se ihan rehellisesti meni yli kaikkien odotusten. Se on elokuva-elokuva. Olimme, että ’Voi luoja, viimeistellään tämä!'”

Studio 666:n on määrä saada ensi-iltansa 25. helmikuuta 2022.

Lisää luettavaa