Ympyrä on sulkeutunut: Snoop Dogg palasi juurilleen ja osti pahamaineisen Death Row Recordsin

10.2.2022 10:29

Kun 1990-luvulla puhuttiin gangsta rapistä, puhuttiin tavallisesti myös Death Row Recordsista. Mafiaotteistaan kuuluisan Suge Knightin pyörittämä levy-yhtiö julkaisi ysärillä useita keskeisiä hiphop-levyjä esimerkiksi Tupac Shakurilta, Dr. Dreltä ja Snoop Doggilta, mutta vuosikymmenen loppua kohti firman tähti alkoi sammua. Tupac murhattiin, Suge Knight joutui vankilaan ja Dr. Dre sekä Snoop Dogg olivat siirtyneet muualle. 2000-luvulla tuuliajolla ollut yhtiö oli yhdessä välissä jopa osa leluvalmistaja Hasbroa.

Nyt Business Wiren sivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Death Row on palannut jälleen hyviin käsiin. Snoop Dogg nimittäin osti firman MNRK Music Groupilta.

”Olen innoissani tästä mahdollisuudesta hankkia ikoninen ja kulttuurillisesti merkittävä Death Row Recordsin brändi”, Snoop sanoo tiedotteessa. ”Tuntuu hyvältä omistaa levymerkki, jonka osana toimin urani alkuaikoina yhtenä sen alkuperäisistä jäsenistä. Tämä on äärimmäisen tärkeä hetki minulle.”

Snoop Doggin seuraava studioalbumi B.O.D.R. (eli ”Back on Death Row”) julkaistaan 13. helmikuuta. Räppäri esiintyy myös Super Bowlin väliaikashow’ssa samana päivänä.

Lisää luettavaa