Yngwie Malmsteen lyttää bändinsä entiset laulajat ja näiden suuret egot – Jeff Scott Soto pitää kitaravirtuoosin lausuntoja ”koomisina ja surullisina”

Malmsteen sanoo pärjäävänsä ilman Sotoa, Joe Lynn Turneria tai Tim Owensia, jotka ovat vain instrumentteja muiden joukossa.
28.7.2017 09:43

Kitarajumala Yngwie Malmsteen on uransa aikana tehnyt yhteistyötä monen kovan luokan solistin kanssa, joihin lukeutuvat muun muassa Joe Lynn Turner, Michael Vescera ja Tim ”Ripper” Owens. Jatkossa Malmsteen ei kuitenkaan enää tarvitse toisten laulajien palveluja, sillä hän sanoo olevansa täysin kykenevä hoitamaan sen tontin itse.

Malmsteen puhui tuoreessa Metal Wanin haastattelussa (video jutun lopussa) muutenkin hyvin vähättelevään sävyyn entisistä solisteistaan ja pitää heitä ”vain yhtenä instrumenttina” siinä missä bassoa tai koskettimia, jotka ovat helposti vaihdettavissa.

”Kun kirjoitat kappaleen ja joku muu laulaa sen puolestasi, siihen tulee tiettyä etäisyyttä ja teeskentelyä. Minä olen aina tehnyt kaiken sanoituksia ja melodioita myöten ja joku muu on laulanut, mitä haluan. Laulaja ei ole muita tärkeämpi, mutta he itse kuvittelevat olevansa. Olen saanut tarpeekseni sellaisesta ajattelusta. En pidä heistä enkä halua olla sellaistan ihmisten kanssa enää missään tekemisissä”, Malmsteen sanoo viitaten soololevyjensä vokalisteihin.

Malmsteenin kahdella ensimmäisellä sooloalbumilla laulajan toiminut Jeff Scott Soto kommentoi kitarasankarin lausuntoja Facebook-sivuillaan. Hän pitää Malmsteenin kommentteja ”koomisina ja surullisina”.

”Voi veljet, miten mahtava lausunto! Mutta en ihmettele yhtään: miksipä hän haluaisikaan työskennellä minun, Ripperin tai Joen kaltaisten surkimusten kanssa… ja olla tekemisissä egojemme kanssa… egojen, jotka haluavat kuulla itsensä Marshall-seinän läpi tai saada pienet palkkansa ajoissa (tai ylipäänsä ollenkaan). He se oli halumme olla ’kavereita’, joka tuli kaiken tielle?” Soto toteaa.

”Ihan vain sivuhuomautuksena, minä kirjoitin enemmän kuin 3/4-osan lyriikoista ja puolet melodioista I’ll See The Light Tonightiin, kaikki sanat Caught In The Middleen ja Don’t Let It Endiin (hän antoi biiseille nimet ja sai puolet oikeuksista) sekä kaiken On The Run Againiin nimeä myöten. Joten se siitä ’kaiken itse kirjoittamisesta’.”

Myös Tim ”Ripper” Owens kommentoi Malmsteenin puheita lyhyesti ja on Soton kanssa samoilla linjoilla.

”Voi luoja mitä kaikkea voisinkaan kertoa Yngwiestä ja hänen leiristään. Mutta en ole koskaan sanonut enkä tule koskaan sanomaan. Paitsi sen, että se on todellakin sirkus, jota pellet johtavat!” Ripper toteaa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Blabbermouth.

Lisää luettavaa