Yngwie Malmsteen selvittää, miksi ei enää palkkaa laulajia bändiinsä – ”He luulevat olevansa Elvis Presley tai jotain”

7.5.2022 18:28

Yngwie Malmsteen, tuo Ruotsin lahja kitaratilutukselle, selvittää tuoreessa WPDH Radio 101.5 FM:n haastattelussa, miksi laulaa nykyään soolomateriaalillaan itse.

Aihe nousi esiin kun kitaralegendaa pyydettiin nimeämään paras laulaja Jeff Scott Soton, Mark Boalsin ja Joe Lynn Turnerin joukosta. Malmsteen työskenteli kaikkien kolmen kanssa uransa alkupuolella.

”Näen asian näin: tulin Amerikkaan vuonna 1982 ja liityin Steeler-nimiseen bändiin. Ja sitten perustin Alcatrazzin”, Malmsteen kertoo. ”Tammikuussa 1984 tein levytyssopimuksen sooloartistina. Joten tammikuusta 1984 lähtien kyseessä ei ollut enää koskaan bändi — ei koskaan. Ei ollut bändiä nimeltään Rising Force. Se oli ensimmäisen sooloalbumini nimi. Minulla oli ollut Rising Force -niminen bändi Ruotsissa vuonna 1979. Ja sitten palkkasin väkeä soolomateriaalilleni, tehtyäni basso-, rumpu-, kitara- ja kiippariosuudet, laulumelodiat ja sanoitukset itse. Se on vähän kuin orkesteri tai Broadway-esitys. Musiikki oli tehty valmiiksi, ja sen esittämiseksi palkattiin soittajia. Jos he eivät jostain syystä toimineet pestissään, sinne laitettiin joku muu.”

”Jostain kumman syystä joku ajatteli, että a) se oli bändi, ja b) tyyppi, jonka oli tarkoitus laulaa, oli Elvis Presley tai jotain”, Malmsteen jatkaa. ”Ei. Niinpä päätin vuonna 2012 etten palkkaisi enää laulajia vaan laulaisin itse. Sanoin, ’Onnea matkaan, kaverit. Nähdään. Moikka.'”

Malmsteenille huomautetaan, että hänen vuosien varrella palkkaamansa solistit ovat kuitenkin toimineet orkesterin keulilla mainiosti.

”No, he tuntuvat ajattelevan, vain koska ovat laulajia eivätkä kosketinsoittajia, että he ovat Elvis Presley. He huomaavat pian matkassani, että he eivät ole Elvis Presley ja heidän täytyy siirtyä eteenpäin”, Malmsteen sanoo. ”Kyse on Yngwie Malmsteenin soolourasta. Ja edellisellä levyllänikin soitin kaikki instrumentit itse.”

”Homma ei ole niin, että yrittäisin vähätellä näitä kavereita — he ovat kaikki mahtavia, miten vaan — mutta juttu on niin, että olen taiteilija, vähän kuin maalari tai vastaava”, Malmsteen toteaa. ”Leonardo Da Vinci ei soittanut jollekin, että ’Hei kaveri, voitko tulla tänne ja viimeistellä maalaukseni?’ Näin minä työskentelen — maalaan koko taulun. Niin minä toimin.”

Lisää luettavaa