Nikki Sixx muistelee heroiinihelvettiään – Mötley Crüe -basisti kertoo yliannostustakin pahemmasta kokemuksesta

"Oletko koskaan ollut fyysisesti jumissa jossain? Minusta tuntui juuri siltä."
5.9.2017 10:33

Mötley Crüe- ja Sixx: A.M. -basisti Nikki Sixx omisti kokonaisen jakson Sixx Sense -radio-ohjelmastaan tukeakseen International Overdose Awareness -teemapäivää sekä National Recovery -teemakuukautta, jotka tukevat päihderiippuvuuksien kanssa kamppailevia ihmisiä sekä levittävät tietoisuutta huumeista ja yliannostusriskeistä. Itsekin aikanaan pahassa heroiinikoukussa ollut Sixx muisteli ohjelmassaan synkimpiä hetkiään ja toivoi varoittavan esimerkkinsä auttamaan muita pääsemään irti omasta riippuvuudestaan.

Sixxin mukaan hänen pahin kokemuksensa ei kuitenkaan ole se, mikä monelle todennäköisesti tulee ensimmäisenä mieleen. Tällä hän viittaa laajasti uutisoituun ja tunnettuun tapaukseen joulukuussa 1987, kun Sixx kuoli hetkellisesti yliannostukseen ja pelastushenkilökunta sai hänet henkiin lyömällä adrenaliinia suoraan basistin sydämeen. Sixx on muistellut tapausta myös omassa Heroiinipäiväkirjassaan.

– Se ei ole synkin hetkeni. Tai se kerta hyvin pian tuon jälkeen, kun heräsin neula käsivarressani. Tämä tapahtui joskus sen vuoden puolivälissä, jolloin tiesin, etten pääsisi enää pois. Oletko koskaan ollut fyysisesti jumissa jossain? Minusta tuntui juuri siltä, Sixx muistelee.

Sixx kertoo olleensa tuolloin puolitoista päivää ilman heroiinia, koska hänen välittäjänsä oli jäänyt kiinni. Hän kärsi pahoista vieroitusoireista ja muistelee olleensa kovissa tuskissa. Lopulta Sixx sai toisesta lähteestä tarvitsemansa ja muistaa ikuisesti diilerin sanat, kun tämä valmisteli Sixxin annosta.

– Hän sanoi: ”Olet nyt helvetissä, mutta kahdeksan sekunnin kuluttua olet taivaassa”. Sitä se huume teettää. Jos olisin vain ollut viikon ilman olisin päässyt irti. Mutta minä en tiennyt sitä ja miksi hän olisi kertonut siitä minulle? Hän oli huumediilerini.

– Minulla ei ollut juurikaan tietoa saatavilla. Kaikki mitä tiesin, tuli huumekauppiailta, prostituoiduilta, strippareilta ja alamaailmasta. Ei kukaan tullut minulle, että ”Hei Nikki, tässä on linkki”. Ei ollut mitään linkkejä. En luultavasti olisi elänyt yhtä pitkään addiktioni kanssa, jos olisin tiennyt, mistä saada apua. Mutta nykyään tietoa on helpompi saada ja siksi omistan tämän jakson asialle. Ihmiset voivat saada tietoa ja toivon, että he myös käyttävät tätä mahdollisuutta.

Lisää luettavaa