Nikki Sixx avoimena Mötley Crüen henkilökemioista ja lopettamisesta: ”Se ei päättynyt hyvällä tavalla”

Sixx sanoo yhtyeen lopettaneen, koska sen jäsenillä ei ollut enää yhteistä visiota.

Mötley Crüe laittoi pillit lopullisesti pussiin 2015 loppuvuodesta ja hyvästeli fanit Los Angelesissa heitetyllä keikalla, josta julkaistiin myös konserttitaltiointi The End viime vuonna. Tämän jälkeen yhtyeen jäsenet ovat pysyneet julkisuudessa harvinaisen hiljaa bändin lopettamiseen liittyvistä asioista. Eikä mikään ihme, sillä muun muassa Rolling Stone -lehti uutisoi The End -elokuvan julkaisun aikaan jäsenten välien olleen hyvinkin tulehtuneet.

Nyt basisti Nikki Sixx on avannut sanaisen arkkunsa tuoreessa Let There Be Talk -keskusteluohjelmassa ja myöntää, ettei bändi lopettanut kovinkaan veljellisissä tunnelmissa. Sixx sanoo pitävänsä edelleen tasaisesti yhteyttä laulaja Vince Neiliin, mutta rumpali Tommy Leestä tai kitaristi Mick Marsista hän ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta kuullut mitään.

”Kun tarinamme päättyi, se ei päättynyt hyvällä tavalla”, Sixx myöntää ja sanoo bändin lopettaneen, koska alkuaikojen yhteinen unelma ja visio bändistä oli kadonnut ja jokainen halusi viedä bändiä eri suuntaan.

”Kun aloitimme, jokainen toi oman panoksensa yhteisen hyvän vuoksi. Olen sydämeltäni punkkari eikä tekninen taituruus ole kiinnostanut minua. Muut jätkät toivat pöytään tekniikkaa, minä toin anarkiaa. Sanoitukset ovat minulle kaikkein tärkein asia ja koska kukaan muu ei niitä tehnyt, se oli minun heiniäni. Vincellä oli ääni, jollaista kenelläkään muulla ei ollut. Tommy oli hyperaktiivinen hirviö, joka myös soitti hyperisti ja hänen energiansa oli iso osa bändiä”, Sixx pohtii.

”Vuodet vierivät ja Tommy halusikin olla jotain muuta. Hän rakastui hip hop -musiikkiin, mikä ei ole minulle mikään ongelma, mutta hänestä tuli ihan eri ihminen. Sitten hänelle tuli jokin… En tiedä miksikä sitä toista vaihetta voisi kutsua… Hänestä tuli EDM-mies. Eikä siinä mitään, mutta hän halusi Mötley Crüen tekevän sellaista. Minä halusin Mötley Crüen olevan Mötley Crüe. Mick oli passiivinen, mutta teimme pari levyä tuottaja Scott Humphreyn kanssa, joka käytti paljon sampleja ja muuta paskaa. Se söi Mickiä ja hän alkoi etääntyä.”

”Meistä tuli neljä miestä, joilla oli eri näkemys bändistä. Verrataan vaikka Metallicaan: he tekivät muutamia hulluja levyjä, mutta loppujen lopuksi he seisovat saman idean takana. He tietävät olevansa metallia, onhan se jo heidän nimessään. He ratkaisivat asian ajattelemalla samoin. Meidän tapauksessa ratkaisuksi tuli lopettaa ja jättää perintö elämään sellaisena kuin se on.”

Nikki Sixx lisää, että ihmisten ja musiikin kehittyminen ja muuttuminen on ihan okei, eikä eri asioiden haluamisessa ole mitään vikaa. Se vain tarkoitti, että Mötley Crüen oli aika lopettaa. Hänellä ei ole muista pahaa sanottavaa eikä hän halua elää draaman keskellä.

”Ei minulla ole mitään tarvetta siihen. Luulen, että muut jätkät olivat ihan yhtä turhautuneita tilanteeseen kuin mitä minä olin.”

Nikki Sixxin haastattelun tekstimuotoon käänsi ensimmäisenä Blabbermouth.