Ilmoitus: Tallinna ja Riika kutsuvat musiikin ystäviä – huippuesiintyjinä Guns N’ Roses, Roger Waters ja Stone Sour

Baltian keikkamatka onnistuu helposti Tallink Shuttlen nopeilla aluksilla. Konsertit odottavat vain muutaman tunnin matkan päässä.
21.5.2018 12:46

[ILMOITUS]

Stone Sour
5.6. Tallinna, Viro
Stone Sour esiintyy 5.6. Tallinnassa ja konserttipaikan johdosta keikasta on tulossa täysin ainutlaatuinen. Yhdysvaltalaisbändin esiintymispaikkana on vartin bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta löytyvän Piritan luostarin rauniot. Keskiaikainen luostari on ollut raunioina vuodesta 1577, jolloin Iivana Julman joukot tuhosivat sen. Kivijalan lisäksi jäljelle on jäänyt massiivinen goottilaistyylinen 35 metriä korkea julkisivu. Pimenevä kesäilta näissä tunnelmallisissa puitteissa on takuuvarma elämys.

Stone Sourin uusin albumi, viime kesänä ilmestynyt Hydrograd (2017) soi aiempaa melodisemmin ja kertosäkeet ovat entistä suurempia. Lehdistö on luonnehtinut levyä riskiksi, joka kannatti ottaa. Loudwire-median gaalassa Hydrograd palkittiin vuoden hard rock -albumina.

Stone Sour on yhdistellyt hard rockista, vaihtoehtorockista ja heavy metalista tuttuja elementtejä, hyödyntäen Slipknotista tutun Corey Taylorin puhdasta laulua ja aggressiivista huutoa. Bändin alternative metalin kaava on toiminut: singlet Get Inside, Inhale ja 30/30-150 ovat tienanneet Grammy-ehdokkuudet ja yhtye on myynyt kotimaassaan miltei kolme miljoonaa levyä.

Guns N’ Roses
16.7. Tallinna, Viro
Viime kesänä Suomen sekoittanut Guns N’ Roses konsertoi 16.7. Tallinnan Laululavalla. Not In This Lifetime -kiertue on nimensä mukaisesti ainutkertainen mahdollisuus nähdä legendaarisen rockbändin jäsenet Axl Rose, Slash ja Duff McKagan samalla lavalla.

Not In This Lifetime -maailmankiertue on yksi kaikkien aikojen eniten tuottaneista kiertueista.

Kiertue toi edellä mainitun kolmikon yhteen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1993 Use Your Illusion -kiertueen. Visuaalisesti näyttävät konsertit ovat olleet yli kaksituntisia spektaakkeleja, joissa on kuultu lähes kaikki yhtyeen legendaarisimmat kappaleet ja tarkoin valikoituja covereita.

Rockin klassikoiden kaanoniin luettavia hittilekoja kuten Welcome to the Jungle, Sweet Child O’ Mine ja Paradise City sisältävä Appetite for Destruction (1987) on kaikkien aikojen eniten myynyt esikoisalbumi. Albumista on tulossa kesäkuussa rutkasti mielenkiintoista bonusmateriaalia sisältävä uusintapainos, joten saa nähdä, korostuuko levyn materiaali keikkasetissä.

Voit varata Guns N’ Roses -keikkamatkapaketin tästä klikkaamalla.

Roger Waters
24.8. Riika, Latvia
Roger Waters konsertoi 24.8. Riiassa. Pink Floyd -legendan Us + Them -kiertueella kuullaan iso valikoima klassikoita The Wall-, Wish You Were Here- ja Dark Side of the Moon -albumeilta, Watersin tuoretta Is This the Life We Really Want? -levyä unohtamatta.

Dark Side of the Moonin kappaleesta ja Barack Obaman puheesta nimensä napanneen kiertueen visuaaliseen puoleen on panostettu: Riika-areenalla nähdään muun muassa valtava videoseinä – ja tällä kertaa valtava todella tarkoittaa valtavaa –, laserprojektoreita, laserpyramidi, konfettitykkejä sekä tietysti jättimäinen lentävä sika! Sioista puheen ollen, Animals-levyn klassikko Pigs (Three Different Ones) on räätälöity kiertueella täyslaidalliseksi Donald Trumpin suuntaan.

Tallinnaan ja Riikaan

Tallink Shuttlen laivat liikennöivät Helsingin ja Tallinnan väliä kuusi kertaa päivässä. Matka kestää vaivaiset kaksi tuntia – juuri passeli aika tehdä ostokset kelluvassa ostoskeskuksessa. Lue lisää aikatauluista tästä klikkaamalla, ja Starin ja Megastarin shoppailumahdollisuuksista tästä.

Tallink tarjoaa edullisia, matkat sisältäviä hotellipaketteja Tallinnaan, ja myös Riikaan matkustava voi yöpyä Tallinkin hotellissa. Myös Airbnb on varteenotettava vaihtoehto konserttireissulaiselle. Lue lisää majoituksesta tästä klikkaamalla.

Oma auton voi ottaa kätevästi mukaan ja kesällä takapenkkiläiset matkustavat ilmaiseksi. Lue lisää tästä klikkaamalla.

Mikäli et matkusta omalla autolla, Tallinnan satamasta pääsee kätevästi Riikaan Superbusin kyydillä kolme kertaa päivässä. Bussimatka kestää 4,5 tuntia.

Europa järjestää Riikaan myös erikoisristeilyjä 10.6. ja 8.7. Lue lisää tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa