Phil Collinsin terveydentilasta kuuluu huolestuttavia tietoja – ”Pystyn hädin tuskin pitelemään rumpukapulaa”

10.9.2021 13:33

Taas kantautuu maailmalta huolestuttavia uutisia. Phil Collins ilahdutti yleisöä vuonna 2016 julkaistun elämäkertakirjansa myötä palaamalla esiintymislavoille, ja tuolloin virisi toiveita siitä, josko Collins nähtäisiin vaikka isommallakin maailmankiertueella. Pian kuitenkin kävi selväksi, että vaikka Collinsin laulutaidot ovat tallella, hänen terveydentilansa on muuten sen verran heikko, että rundihaaveissa täytyy pitää realismi mielessä. Suomen-keikkaa tuskin on ihan heti luvassa.

Nyt Guardian raportoi entistä huolestuttavammasta videohaastattelusta, jonka Collins antoi Genesiksen kiertueen alla. Genesis lähtee loppuvuodesta kiertämään ensin Yhdysvaltoja ja sen jälkeen Eurooppaa, ja Collinsin mukaan rundi on käytännössä tapa ”laittaa bändi pakettiin”. Collins on aiemmin kunnostautunut yhtyeen rumpalina, mutta tulevalla kiertueella rumpujen taakse asettuu laulajan poika Nic.

”Minulla on aikamoisia haasteita, mitkä turhauttavat minua kovasti, koska haluaisin päästä soittamaan. Pystyn hädin tuskin pitelemään tällä kädellä rumpukapulaa, joten siinä on fyysisiä esteitä”, Collins sanoo.

70-vuotiaan Collinsin vaivat juontuvat Guardianin mukaan 2000-luvun alkukymmenyksellä tehdyistä leikkauksista, jotka vaikuttivat hänen hermostonsa toimintaan. Collinsilla sairastaa myös diabetesta.

Eipä voi muuta kuin toivoa kaikesta huolimatta mukavia vanhuuspäiviä veteraanimuusikolle – hienoja kappaleitahan hän on taltioinut tusinoittain sekä Genesiksessä että soolona. Voimia!

Lisää luettavaa