Artisti: The Halo Effect

Mitä Beatles edellä, sitä The Halo Effect perässä – Göteborgin pojat soittivat kunnon erikoiskeikan

Entisten In Flames -muusikoiden kansoittama The Halo Effect lähtee 16. syyskuuta kiertueelle. Tulevaa rundia promotoidaan nyt ennakkoon videotallenteella yhtyeen taannoisesta kattokeikasta, jossa bändi soitti esikoislevynsä kappaleita koko Göteborgille hieman The Beatlesin malliin. Yhtye kertoo sosiaalisen median päivityksessään, että keikka oli myös ensimmäinen kerta, kun bändi ylipäätään soitti näitä kappaleita yhdessä. Joku kyselee videon kommenteissa, onko sen ääniraita ihan oikeasti napattu keikalta, ja sama kysymys tuli eittämättä Soundin verkkoherrankin…

Kuinka kuuluu soittaa melodeathia? In Flamesin Niclas Engelinin tähdittämä video näyttää kädestä pitäen

Melodinen death metal on iloinen asia. Jos haluat oppia soittamaan tätä musiikkityyliä, Youtube-nikkari Nik Nocturnal on kasannut kymmenkohtaisen listan, jolla näytetään muutamia keskeisiä kikkoja oikeaoppisen melodeath-soundin saavuttamiseksi. Hitusen verran kieli poskessa tehdylle videolle on hankittu tulitukea itseltään genren keskushahmolta Niclas Engeliniltä, joka myös In Flamesin ja The Halo Effectin kitaristina tunnetaan.

Millainen on entisten In Flames -soittajien uusi yhtye? The Halo Effect lyö pöytään tasokasta melodeathia

Tässäpä harvinaisen huomionarvoinen bändi, mikäli perinteikäs melodinen death metal kiinnostaa. The Halo Effectin riveissä toimii yksi jos toinenkin tuttu nimi: In Flamesista omille teilleen lähteneet Jesper Strömblad, Daniel Svensson ja Peter Iwers, Dark Tranquillityssä laulava Mikael Stanne sekä Niclas Engelin, jonka asema In Flamesin kitaristina on vähintäänkin hämärä. Osaamista siis piisaa kiitettävissä määrin.