Demoefekti 1/2019

Break the Balance

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä Break the Balance, Traitor's Burden, Hawaii Holidays ja DIE/MAY.

BREAK THE BALANCE

Oulun Break the Balance soittaa raskasta ja melodista alternative rockia. Silence on täynnä hyviä koukkuja ja laulun fraseeraus on todella oivaltavaa. Muutenkin miesäänen ja naisäänen vuorottelu toimii biisissä erinomaisesti. Laulajilla on myös erittäin hyvät ja toisiaan täydentävät äänet, joskin mieslaulajan englannin ääntäminen on vähän suomalaista. Jotenkin epätrendikkäältä Break the Balancen popahtava alternative rock metallikitaroineen vuonna 2019 kuulostaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että biisi on oikein hyvin sävelletty, soitettu ja tuotettu. Viikon paras.

facebook.com/breakthebalanceband

TRAITOR’S BURDEN

Jyväskylän Traitor’s Burden soittaa modernia progressiivista metallia. Sen verran mutkikas biisi The Catalyst on niin rytmisesti kuin sävellyksellisestikin, että Meshuggahit ja Gojirat on tullut tarkkaan kuunneltua. Soitto on äärimmäisen taitavaa ja tarkkaa, joskin vähän demomaisiin soundeihin yhdistettynä menee välillä vähän liiankin kliinisen kuuloiseksi. Bändillä on hyviä ja välillä kiitettävän seikkailullisiakin ideoita, mutta linjausta kannattaisi vielä tehdä. Mielestäni dillingerescapeplanmaiseen kulmikkuuteen ja raskauteen panostaminen olisi melodisuuden sijaan oikea suunta.

facebook.com/traitorsburden

HAWAII HOLIDAYS

Guns ’N’ Rosesin ja Mötley Crüen henkinen dekadentti kasarihevi on Suomessa loppumaton luonnonvara. Turun Hawaii Holidays on skenen paremmasta päästä. Kitarat murisevat analogisen mukavasti ja laulumelodiat ovat luonnollisia ja tavallista oivaltavampia. Tietysti energiataso on myös koko biisin läpi korkea ja Liquid Love ajaakin asiansa bilebiisinä. Se ei kuitenkaan ole mitään taustamusiikkia. Vaikka kappaletta ei sellaiseen varmaan ole tarkoitettukaan, toimii se hyvän ja napakan sävellyksensä ansiosta selvin päin kotonakin.

facebook.com/hawaiiholidays

DIE/MAY

Helsingin Die/May soittaa visual kei -vaikutteista metalcorea. Enemmän Odium muistuttaa kuitenkin Nocturnal Bloodlustin kaltaisia japanilaisbändejä kuin länsimaissa tutumpaa jenkkicorea. Vastaavasti laulukin on muutamia englanninkielisiä osuuksia lukuunottamatta japaniksi. Varmasti montaa tämänkaltaista bändiä Suomesta ei löydy, mutta jotenkin lopputulos jää vähän demomaiseksi niin sävellyksen, soundien kuin laulusuorituksenkin puolesta. Kertosäkeessä on hyvä melodia, mutta kokonaisuutta pitäisi vielä hioa.

facebook.com/DIEMAYofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.