Demoefekti 11/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Hundred Headless Horsemen, Stallion, SkiZma ja Antic Tone.
19.3.2016 14:52

HUNDRED HEADLESS HORSEMEN

Helsingin Hundred Headless Horsemen kuvailee itseään psykedeeliseksi deathsludgeksi. Sludgea lukuunottamatta melko kuvaava määritelmä. HHH:n eri genrejen sopassa on kuultavissa myös black metal -vaikutteita. Bändin on onnistunut yhdistää erilaiset elementit erittäin toimivasti. Blackmindfulness on omaperäinen sävellys ja sen rumpukompit ovat poikkeuksellisen tyylikkäitä. Ainoastaan soundeissa olisi parantamisen varaa. Korkealle miksatut syntikat saavat biisin kuulostamaan turhan kevyeltä ja äänimaailma on muutenkin vähän sekava. Mutta jos biisiä ajatellaan demona, ansaitsee se täydet pisteet.

facebook.com/hundredheadlesshorsemen

STALLION

Lahden Stallion soittaa raskasta hard rockia. Ensimmäisenä huomio kinnittyy erittäin tukeviin ja hyvin miksattuihin soundeihin. Äänimaailma on erinomainen. Soitto on myös tiukkaa ja osaavaa. Valitettavasti sävellys ja riffit eivät ole kovin omaperäisiä. Biisi on ihan toimiva, mutta siitä ei jää mitään mieleen. Ylipitkä kitarasoolo on täysin päämäärätön eikä edes teknisesti vaikuttava. Bändin suurin ongelma on kuitenkin nuotin vierestä raakkuva laulaja. Laulu ei ole lähelläkään soittajien osaamistasoa.

facebook.com/stallionlahti

SKIZMA

Kuhmon SkiZma soittaa teknistä metallia. II Mainstream on sävellyksenä vähän sekava ja päämäärätön. Sama ongelma vaivaa soittoa ja soundejakin. Yksittäisiä hyviä ideoita löytyy, mutta palasia ei oikein saada sopimaan yhteen. Lauluääni on hyvä, mutta teknisesti mennään vähän nuotin vierestä. Ehkä laulu onkin siksi miksattu niin alas. Ratkaisu ei kuitenkaan toimi. Laulajan puolustukseksi sanottakoon, että biisi on todella vaativa. Olisi ehkä parempi joko säveltää helpommin laulettavia tai enemmän instrumentaalipainotteisia biisejä.

facebook.com/SkiZmaband

ANTIC TONE

Helsingin Antic Tone soittaa grungevaikutteista alternative rockia. Ylipitkässä ja epäkoherentissa I Rely On Youssa ei olisi riittävästi ainesta kolmeminuuttiseen biisiin, mutta väliosien ja taukojen avulla se on onnistuttu venyttämään melkein kahdeksaan. Soitto on hyvää ja laulajalla on sopivan rosoinen ääni. Englanninkieliset sanoitukset ja niiden ääntäminen sen sijaan eivät oikein toimi. Biisi on rehellisesti sanottuna poikkeuksellisen huono, mutta osaamista kuitenkin löytyy. Loppupuolen kitarasoolo kuulostaa todella hyvältä ja muutenkin särökitarasoundit ovat erinomaiset.

facebook.com/AnticToneBand


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa