Demoefekti 13/2016

Tämän viikon Demoefektissä Maniac Abductor, Raatopaikka, Lunar Miles Band ja Valaja.
2.4.2016 14:23

MANIAC ABDUCTOR

Joensuun Maniac Abductor soittaa Exodusin ja Testamentin uudempiin verrattavaa thrash metalia. Sävellyksenä First World Disease on aika perinteinen ja yllätyksetön, mutta soitto ja soundit pelaavat erittäin hyvin. Bändi soittaa vakuuttavan tarkasti ja laulajallakin on hyvä ääni. Biisi on kuitenkin liian pitkä ja kitarasoolot häviävät selvästi vertailussa bändin esikuviin. Tämä biisi pystyttäisiin esittämään viiden minuutin sijaan alle kolmessa ja se toimisi paremmin niin. Soolot pois ja tempoa vielä vähän ylös. Tekninen osaaminen on niin timanttista, että tuskin tuottaisi bändille vaikeuksia.

facebook.com/ManiacAbductor

RAATOPAIKKA

Raatopaikka soittaa thrash-vaikutteista death metalia. Riffit ja ideat ovat hyviä, mutta toteutuksessa on vielä parannettavaa. Lauluääni ei oikein toimi eikä sen hiljaiseksi miksaaminenkaan ole erityisen toimiva ratkaisu. Myös soittamisessa olisi tiukentamisen varaa. Vähän sekavan yleisilmeen Parabellum jättää. Sävellyksenä se on kuitenkin erittäin hyvä ja villi kitarasoolokin on omintakeinen ja hieno. Raatopaikasta ei puutu lahjakkuutta eikä ideoita. Sen puuteet ovat ajan mittaan korjaantuvaa laatua. Ideat ovat niin hyviä, että jo tällaisenaankin bändiä kuuntelee mielellään.

facebook.com/raatopaikka

LUNAR MILES BAND

Lappeenrannan Lunar Miles Band soittaa esimerkiksi Nebulaan tai vanhaan Fu Manchuun verrattavaa stoner rockia. Kitarasoundit efekteineen kuulostavat todella hienoilta, mutta kokonaisuudessaan soundit ovat aika laihat ja demomaiset. Riffit ja rummut tukevat toisiaan hienosti, mutta sävellyksenä Spirit Foil on lopulta aika tylsä. Kun tässä nyt kuitenkin on stonerista kyse ja kitarasoundit ovat bändin parasta antia, voitaisiin niihin panostaa enemmänkin sen sijaan, että annetaan perinteisen kappalerakenteen kahlita soittoa koko viiden minuutin ajan.

facebook.com/lunarmilesband

VALAJA

Joensuun Valajaa voi sävellyksen puolesta verrata YUP:n tai CMX:n kaltaisiin astetta monimutkaisempiin bändeihin. Ihan matalimmasta kohtaa aitaa ei ylitetä, mutta ei Valajan musiikki mitenkään vaikeasti ymmärrettävääkään ole. Soundit ovat metallisen raskaat ja ammattimaiset ja vähemmän metallityypillinen lauluääni tuo niihin hauskaa kontrastia. Ra on kaikinpuolin ammattitaitoisesti sävelletty ja tuotettu biisi, mutta sanoitukset ovat vähän tökeröt.

www.facebook.com/ValajaYhtye


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa