Demoefekti 14/2020

Keltainen Kissa

Demoefektissä Keltainen Kissa, The Feral Young, Hauras ja Rise of Insanity.

KELTAINEN KISSA

Tamperelainen kahden naisen punk-bändi Keltainen Kissa toimii thewhitestripesmaisesti kitara ja rummut -kokoonpanona. Pelkistetty sovitus pukee oikein hyvin yhtyeen melodisia ja tarttuvia sävellyksiä. Vaikka Huomenna rauhoitun onkin simppeli ja helposti omaksuttava biisi, on siinä sopivasti sovituksellisia ja sävellyksellisiä koukkuja ja mukanalaulettava kertosäe. Mitään ylimääräistä vajaan kolmen minuutin ryttäyksessä ei ole. Molempien laulajien äänet ovat todella hyvät ja kitarasoundiin erittäin hyvin sopivat. Ei löydy mitään valituksen aihetta. Viikon paras.

facebook.com/keltainenkissa

THE FERAL YOUNG

Turun The Feral Young soittaa garagerockmaista noise rockia. Ensimmäisenä Lovers of consequencessa paistaa silmään hirveät soundit. Noiseahan tämän on toki tarkoituskin olla, mutta hiljaisella äänenvoimakkuudella bändin treblevoittoinen särinä ei tunnu miltään ja korkeammalla volyymilla lähinnä sattuu korviin. Sinänsä sääli, sillä sävellyksenä biisi on oikein hyvä ja omaperäinen, ja siinä on oivaltavia sovitusratkaisuja (esimerkiksi säkeistöjen taustakuorot). Ei bändi oikeastaan tarvitsisi muuta kuin vähän rakennetta wall of soundiinsa. The Horrorsilta voisi katsoa mallia.

facebook.com/theferalyoung

HAURAS

Seinäjoen Hauras on kuin sekoitus Ultramariinia, Katatoniaa ja Deafheavenia. Heliseviä kitaroita ja hitaasti eteneviä kauniita melodioita sekoitetaan raskaampaan ilmaisuun ja surumieliseen synkistelyyn. Erittäin pelkistettynä biisinä Lopun pitäisi olla vielä tarkemmin harkittu. Sanoitukset jäävät vähän geneerisiksi ja yli viisiminuuttinen sävellys kadottaa välillä jännitteensä. Biisissä on kuitenkin oikein hyviä melodioita ja tunnelmaa luodaan tehokkaasti, joten jos Loppu ei ihan täysosuma olekaan, on sekin varmasti vielä tulossa.

facebook.com/haurasband

RISE OF INSANITY

Jämsän Rise of Insanity soittaa raskasta groove metalia. Simppeli, mutta tappavan jyräävä perusgroove toimii erittäin hyvin, mutta kaikki muu on vielä vähän hakusessa. Melodisemmat kitaraosuudet jäävät niin soitollisesti kuin soundeiltaankin pääriffistä. Myös Dark Figuren kappalerakenteessa olisi vielä toivomisen varaa, joskin puolenvälin tuplabasariosio yllättää iloisesti. Enimmäkseen soitto ja soundit ovat kuitenkin oikein hyvää tasoa ja laulaja on erinomainen. 

facebook.com/RiseofInsanityband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.