Demoefekti 18/2019

Antivalent

Tällä kertaa Demoefektissä Antivalent, Veli-Rekka & Rokut, Antero Kerkkä ja Murheet.

ANTIVALENT

Seinäjoen Antivalent soittaa esimerkiksi Biffy Clyron tai Placebon henkistä melko raskasta, mutta melodista alternative rockia. Lonely Call on niin sävellyksen kuin toteutuksenkin puolesta täysin ammattimaista laatua. Laulussa on sopiva sekoitus säveltä ja voimaa ja kerrankin englannin lausumisessakaan ei ole mitään moitteen aihetta. Siis kaikin puolin kansainvälisesti kilpailukykyistä rockia. Saatteen mukaan Antivalent on jo päässyt lämppäämään Von Hertzen Brothersia Seinäjoella. Toivottavasti jatkoa seuraa pian. Bändi löytää varmasti yleisönsä kunhan pääsee riittävästi esille. Viikon paras.

facebook.com/antivalent

VELI-REKKA & ROKUT

Veli-Rekka & Rokut soittaa aika omaperäistä ja synkkää indie rockia post punk -vivahteilla. Maalaan on sävellyksenä todella hyvä. Se on simppeli, mutta rakentaa synkkiä melodioitaan ja tarinoitaan taitavasti. Biisi välttelee tavallisia kaavoja, mutta tuntuu silti luontevalta. Jos sävellys on vaikuttava, samaa ei valitettavasti voi sanoa toteutuksesta. Soundit ovat todella demomaiset. Laulu on hyvää ja biisiin sopivaa, mutta siinäkin olisi vielä paikoin parantamisen varaa. Biisi kannattaisi äänittää uudestaan kunnon studiossa. Ammattimaisemmalla otteella tämä olisi todella hyvä.

facebook.com/Velirekkajarokut

ANTERO KERKKÄ

Antero Kerkän Paetaan! –biisissä on todella mukaansa tempaava country-poljento. Jos vanhoja jenkkiperinteitä kunnioitetaankin, on biisissä laulukielen lisäksi sopivasti tuttua suomalaista melankoliaakin. Kappaleessa on vahvoja melodioita ja aika mieleenpainuva kertosäe. Sovitus on pelkistetty, mutta tarkoituksenmukainen. Soitto ja soundit ovat erinomaista laatua. Vaikka biisi onkin hyvä, alkaa se ehkä loppua kohden toistaa itseään vähän liikaa. Joko sävellykseen tai sovitukseen toivoisi lisää variaatiota.

facebook.com/Antero.Kerkka

MURHEET

Musta Tähti alkaa hauskalla kasaribiitillä ja rumpukonefilleissä on samaa mukavaa retrofiilistä. Biitti on kuitenkin aika aggressiivinen. Hento ja monotoninen laulu hukkuu sen alle ja tekee lopputuloksesta vähän kaoottisen. Biisistä kuulee mitä on yritetty, mutta siihen ei olla ihan ylletty. Melodisemmalla otteella kertosäe olisi todella hyvä yhdistelmä kasarinostalgiaa ja Goldfrappia. Tällaisenaan biisi kuitenkin tuntuu keskeneräiseltä. Laulu on isoin haaste, mutta myös miksauksessa on paikoin ongelmia. Vaatii vähän lisää työtä, mutta sävellys on hyvä.

facebook.com/murheet


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.