Demoefekti 18/2020

Alamaailma

Tällä kertaa Demoefektissä Alamaailma, Aston Kalmari, Vialea ja Echosyst3m.

ALAMAAILMA

Rovaniemen Alamaailma on ollut kasassa jo vuodesta 2008. Vaikka saatekirjeen mukaan bändi on nyt revitty takaisin eloon kuuden vuoden kooman jälkeen, kuulee sen soitossa kuitenkin yhteisen kokemuksen. Sovitus on todella pelkistetty ja tarkoituksenmukainen. Kaikki soittavat vain sen minkä biisi vaatii astumatta kenenkään varpaille. Soundit voisivat olla vielä vähän kirkkaammat ja kolmiulotteisemmat, mutta hillitty äänimaailma kuitenkin tukee biisiä. Sävellyksenä Taustapeili on erinomainen ja sehän on tietysti pääasia. Selkeästi viikon paras.

facebook.com/alamaailmavirallinen

ASTON KALMARI

Lappeenrannan Aston Kalmari soittaa melodista pop punkia. Alkaline Trion tapaan synkempiä aiheita kiedotaan tarttuviin ja miellyttäviin melodioihin. Äiti oli taas oikeessan kertosäe jää päähän heti ensimmäisellä kierroksella ja elämänmakuiset sanoitukset ovat taitavasti kirjoitetut. Soitto pelaa moitteettomasti ja sävellyksenäkin biisi on hyvä, mutta siihen on jätetty pari vähän turhaa osaa. Varsinkaan kitarasoolo ei juuri tuo lisäarvoa. Alle kolmeminuuttiseksi yksinkertaistettuna toimisi vielä paremmin, mutta näinkin todella hyvä.

facebook.com/astonkalmari

VIALEA

Vialea soittaa The Pains of Being Pure at Heartin tyylistä shoegaze-vaikutteista indie popia. Soitto pelaa ja varsinkin kitarasoundit ovat todella hyvät. Myös unenomaista tunnelmaa luodaan toimivasti. Vaikka se osittain genreen kuuluukin, on Painajainen kuitenkin vähän liian monotoninen sävellys. Paremmilla sanoituksilla ja paremmalla laulusuorituksella voisi toimia näinkin, mutta tällaisenaan hyvin alkava biisi alkaa puoleen väliin mennessä jo vähän puuduttaa.

facebook.com/VIALEABAND

ECHOSYST3M

Echosyst3m on rovaniemeläis-tamperelaisen tuottajan elektroninen projekti. Eucalyptus Leaves sopisi esimerkiksi THL:n koronamainoksen taustamusiikiksi. Vaikka soundit ovat ihan miellyttävät ja kohteliaat, vaivaa biisiä juuri taustamusiikkimaisuus. Ei Eucalyptus Leavesia pelkkänä musiikkina kuuntelisi. Aika kunnianhimottomaan biittiin on lisätty japaninkielistä small talkia ja se on sitten siinä. Varsinaista kappalerakennetta ei ole eivätkä vihanneskeitosta ja kananmunista puhuvat äänet juuri lisää merkityksellisyyttä.

facebook.com/Echosyst3m


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.