Demoefekti 2/2020

Verona

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä mukana Verona, Lazyheads, Static Disorder ja Coronal Matters.

VERONA

Verona soittaa rauhallista akustiselektronista poppia, joka tuo mieleen esimerkiksi Röyksoppin ja The Notwistin. Mantran soundit suhinoiden ja narinoiden tehostamine biitteineen toimivat todella hyvin. Tunnelmaa luodaan erinomaisesti ja äänimaailma on tasapainoinen. Biisinäkin Mantra on hyvin sävelletty ja kaunis. Jos tästä jotain valittamista täytyy löytää niin Maruska Veronan ääni ei ole taustojen kanssa ihan samaa tasoa. Lauluääntäkin kannattaisi ehkä muokata elektronisesti vielä enemmän. Studiotyöskentely on ensiluokkaista. Hyvän sävellyksen teho maksimoidaan erinomaisella sovituksella.

facebook.com/veronamusicofficial

LAZYHEADS

Turun Lazyheads soittaa retrohenkistä rockia. Melodisesti bändi muistuttaa esimerkiksi Led Zeppeliniä ja sounditkin ovat varsin 70-lukuiset. Melankolinen lauluääni ja murisevat kitarat muodostavat hyvin toimivan soundin. Biisi rakentuu hitaasti, mutta itsevarmasti ja sisältää riittävästi dynamiikkaa ja kiinnostavia ratkaisuja. Esimerkiksi instrumentaaliosiot nostavat biisin jännitettä poikkeuksellisen toimivasti. Hyvä bändi, joka kunnioittaa perinteisen hard rockin perinteitä kuitenkaan nojaamatta niihin liikaa. 

facebook.com/lazyheadsofficial

STATIC DISORDER

Pihtiputaan Static Disorderin musiikkia on vaikea kategorisoida, mutta kai tämä jonkinlaista metalcore-vaikutteista melodista metallia on. Bändi on soittanut yhdessä jo vuodesta 2006 ja sen kuulee. Soitto on todella iskevää ja napakkaa ja soundit ovat puhtaat ja ammattimaiset. Puhtaiden ja huudettujen lauluosioiden kontrasti ei oikein toimi ja välillä tuntuu siltä, että Two Facedissa on nimensä mukaisesti kahdet kasvot jotka eivät sovi yhteen. “My accusations on your fabrications will rip your vital name” -tyyliset sanoitukset tuntuvat perustuvan liikaa soundiin merkitysten kustannuksella.

facebook.com/staticdisorderband

CORONAL MATTERS

Coronal Matters soittaa 90-lukuista electronicaa. Voyagen soundit ovat puhdasta ysäriä. Biisin voisi hyvin kuvitella soimaan jonkin vanhan tietokonepelin taustamusiikkina. Valitettavasti kovin taustamusiikkimaiseksi Voyage jääkin. Biisi ei liiku kuudessa minuutissaan juuri mihinkään suuntaan. Sen peittämiseksi väliin soitetaan täysin päämärättömiä kitarasoolo-osuuksia. Mixiin haudattu kitara ei sovi biisiin niin ideana kuin soundiensakaan puolesta. Coronal Mattersin musiikki on kuitenkin paikoin oikein kaunista ja bändi luo tunnelmaa toimivasti. Ilman kitaroita tämä toimisi aika hyvin.

facebook.com/coronalmatters


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.