Demoefekti 22/2016

Tällä viikolla Demoefektissä Unia, Kauriinpää, Every Green in May ja Planistry.
3.6.2016 22:02

UNIA

Vaasan Unia soittaa maalailevaa alternative rockia. Tarantinon äänimaailma on erinomainen. Tyylikkäille bassokuvioille on jätetty miksauksessa sopivasti tilaa ja kitarasoundit ovat todella hienot. Sävellyksenä biisi on aika perinteinen, mutta toimiva ja ammattimaisesti sovitettu. Lopputulosta on kuitenkin vähän vaikea kuunnella, koska sanoitukset ovat luokattoman huonot eikä laulusuorituksessakaan ole kehumista. Soiton ja tuotannon puolesta Unia on kuitenkin äärimmäisen taitava yhtye. Loppupuolen kitarasoolo taustoineen on upeaa kuunneltavaa.

facebook.com/Uniaband1

KAURIINPÄÄ

Kauriinpään Rautavaara kuulostaa niin paljon True Detectiven ykköskauden tunnarilta, että täytyy melkein kuunnella kyseinen biisi uudestaan varmistaakseen, ettei kyseessä ole suomennos. Lopulta kuitenkin molemmat biisit vain hakevat melodiansa ja rytminsä samasta amerikkalaisesta musiikkiperinteestä. Vantaan Kauriinpää soittaa hyvin ja sopivan rennosti, ja soundit toimivat erinomaisesti. Rautavaaran kertosäe on vähän vaisu, mutta muuten kaikin puolin tyylikäs biisi.

facebook.com/kauriinpaa

EVERY GREEN IN MAY

Alkuperäinenkin Nightwish oli mielestäni jo sen verran tylsä konsepti, että sen halpakopiolle ei luulisi olevan tarvetta. Every Green in Mayn puolustukseksi on kuitenkin sanottava, ettei se varsinaisesti kuulosta halvalta. Soundit ovat todella isot ja komeat, ja täysin samalla tasolla esikuvansa kanssa. Bändin köyhyys rajoittuu ideapuolelle. Se ei tarjoa mitään mitä Nightwish ei olisi jo tehnyt paremmin. Laulajassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta taidot eivät ihan riitä näin vaativaan musiikkityyliin.

facebook.com/everygreeninmay

PLANISTRY

Lappeenrannan Planistry soittaa horjuvalla englanninkielellä laulettua rockia. Bändin musiikki on 60-lukuisen retroa. Soundit ovat vastaavasti tarkoituksellisen pelkistetyt, mutta lopulta kuitenkin myös aika laihat. Melodisesti Flow muistuttaa paikoin Queens of the Stone Agea, mutta ei ole sävellyksellisesti QOTSA:n tapaan tiukkaa ja tarkoituksellista jälkeä, vaan vajaan neljän minuutin biisiin mahtuu mukaan paljon turhaa tavaraa.

facebook.com/planistrylpr


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa