Demoefekti 23/2022

Atomik Sahara

Tällä kertaa Demoefektissä Atomik Sahara, Tulenkulkijat, Mooria ja Eternality.

ATOMIK SAHARA

Suomalais-saksalainen Atomik Sahara soittaa englanninkielistä hard rockia. Vaikutteita tunnutaan ottavan niin 70-luvun progressiivisimmilta bändeiltä kuin modernimmasta indie rockistakin. Soundit ja soitto ovat erittäin korkeaa laatua ja lauluääni sopii biisiin hyvin. Sävellyksenä Memories ei kuitenkaan toimi ihan yhtä hyvin. Vaikka kappaleen eri osiot kuulostavat erikseen oikein hyviltä, eivät ne oikein tue toisiaan ja lopputuloksena neliminuuttinen biisi tuntuu vähän kestoaan pidemmältä. Hyviä ideoita ja hyvää toteutusta kuitenkin löytyy kiitettävän paljon.

instagram.com/atomik_sahara

TULENKULKIJAT

Vaasan Tulenkulkijat soittaa kasarivaikutteista ja hitaasti rakentuvaa rockia. Siinä missä This Mortal Coilin tapaisten dream pop -yhtyeiden musiikki perustui usein vahvasti kaikuefektien kyllästämiin upeisiin laulusuorituksiin, sopii Tulenkulkijoiden laulajan punkahtavan nasaali ääni En enää jaksa hengittää -biisiin vähän huonosti. Laulusuorituksenakaan se ei ehkä ole riittävän vahva kantamaan sävellyksellisesti ja sovituksellisesti pelkistettyä kappaletta. Lopun karussa huutolaulussa otetaan selvää pesäeroa maalaileviin kasaribändeihin, mutta kokeilu ei täysin toimi.

facebook.com/Tulenkulkijat

MOORIA

Kokkolan Mooria kertoo yleensä laulavansa suomeksi, mutta äänittäneensä Call of Myanmar -biisin englanniksi aiheen globaalin luonteen vuoksi. Laulun alkaessa käy välittömästi ilmi miksi bändi ei normaalisti laula englanniksi. Rallienglanti tuo Myanmarin kriisitilanteesta kertovan biisin erittäin vakava-aiheisiin sanoituksiin ei-toivottua tahatonta komiikkaa. Musiikillisesti bändin melodinen folk metal kuitenkin toimii hyvin ja varsinkin kitaransoitto on erittäin hienoa kuunneltavaa.

mooriaband.com

ETERNALITY

Juuri kun Ievan Polkan Hatsune Miku ja Korpiklaani -versiot olivat kaikilta varmaan päässeet unohtumaan, on tamperelainen metallijyrä Eternality tehnyt sävellyksestä oman versionsa. Eikä tulos ole tälläkään kertaa kovin kummoinen. Melodia on soitettu metallikitaroilla ja äristy päälle deathcore-äänellä. Siinä sitten olikin about biisin koko idea. Soitto pelaa kiitettävästi, mutta toteutus jää silti vähän demomaiseksi hapuilevine kitarasooloineen ja sekavine miksauksineen. Lopulta jää vähän epäselväksi miksi vanhasta kansanlaulusta Korpiklaanin jälkeen vielä tarvittiin metalliversio.

youtube.com/c/EternalityBandOfficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.