Demoefekti 24/2015

Tämän viikon Demoefektissä Nelly Eleonore, After Forest, The Playground Boys ja Jenkki.
10.6.2015 15:46

NELLY ELEONORE

Nelly Eleonoren melankolinen pop tuo mieleen Zola Jesusin ja Portisheadin. Tunnelmaa luodaan tehokkaasti ja melodisestikin Cashmere Soft on erittäin hyvä biisi. Elektroniset taustat ovat pelkistetyn tyylikkäät, mutta kuulostavat ehkä liikaa suoraan Logicin valikoimasta löytyneiltä. Jonkinlaista rosoisuutta tai portisheadmaista kylmyyttä niihin kaipaisi lisää. Nelly Eleonore on kuitenkin todella lahjakas laulaja ja hän osaa myös olla laulamatta liikaa tai liian vähän. Älykästä, tyylikästä ja hyvin sävellettyä pop-musiikkia. Viikon paras.

facebook.com/nellyeleonoreofficial

AFTER FOREST

Näin sävelletään pitkä biisi joka toimii. 14-minuuttinen From Bliss To The Arrival Of The Others rakentaa jännitteitään ja melodioitaan taitavasti ja itsevarmasti kuten Mono tai Alcest. Että näin pitkä biisi liikkuu koko ajan eteenpäin ja kuulostaa silti yhtenäiseltä sävellykseltä on vaikuttava saavutus. Soitto, soundit ja laulu toimivat esimerkillisen hyvin. Vaasan After Forest uskaltaa tehdä omaa juttuaan ja tekee sen myös erinomaisesti. Genre sijoittuu johonkin post rockin ja modernimman black metalin välimaastoon. Muidenkin tyylilajien fanittajien kannattaa silti tutustua After Forestiin.

fi-fi.facebook.com/afterforest

THE PLAYGROUND BOYS

Kannuksen the Playground Boys soittaa folkahtavaa indie rockia. I Don’t See You Heressa on hyvä ja tarttuva kertosäe, mutta muilta osin se on sävellyksenä vähän hitaasti etenevä. Laululle ei säkeistöissä kannattaisi jättää niin suurta roolia, koska sanoitukset ja englannin ääntäminen eivät ole kovin korkeaa tasoa. Välillä laulu menee myös vähän nuotin vierestä, mutta laulumelodiat ovat kuitenkin poikkeuksellisen hyviä, varsinkin kertosäkeessä. Soitto ja soundit toimivat, joskin rummut voisivat kuulostaa paremmiltakin.

facebook.com/theplaygroundboys

JENKKI

Turun Jenkki on suomenkielistä dancevaikutteista rap-musiikkia. Kappalerakenteensa ja melodioidensa puolesta Miamis Mä Chillaan on hyvä sävellys ja taustatkin ajavat asiansa, vaikka kuulostavatkin aika nopeasti kyhätyiltä. Niissä on kuitenkin sopivaa tukevuutta ja iskua. Laulusuoritukset ovat ihan toimivat vaikka välillä menevätkin vähän juustoisiksi. Pahin ongelma ovat silti sanoitukset. Biisissä on aika vähän sanottavaa, eikä sitä sanota kovinkaan nokkelasti. Ei bilebiisinkään tarvitse olla sisällötön.

facebook.com/DJJenkki


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa