Demoefekti 26/2021

Refallen

Tällä kertaa Demoefektissä Refallen, Kirosana, Dogs of Mumbai ja Sky Fighters.

REFALLEN

Pohjanmaan Refallen soittaa esimerkiksi Edguyhin tai Stratovariukseen verrattavaa ysärivaikutteista sinfonista metallia. Soitto pelaa ja kitarasoolotkin ovat komeaa kuunneltavaa. Laulajalla on musiikkityyliin sopivan vahva ääni ja teknisesti vaativammatkin osuudet kuulostavat oikein hyviltä. Sovituksessa on pienillä kikoilla onnistuttu luomaan toimivaa dynamiikkaa. Kertosäkeeseen toivoisi ehkä vielä enemmän nostatusta tai tarttuvuutta, mutta muuten biisi on täynnä hyviä melodioita ja sen kappalerakenne on tasapainoinen ja oivaltava. Hieno bändi ja kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/Refallen

KIROSANA

Vaasan Kirosana yhdistelee perinteistä suomirockia ja trioniskalaukausmaista suomalaisen melankolista raskaampaa vääntöä. Sävellyksenä Maalta sinä olet tullut kunnioittaa perinteitä. Niin sointukulkujen kuin melodioidenkin puolesta biisi on selvästi suomalaiseksi tunnistettavaa rockia. Neliminuuttinen biisi on lopulta vähän ylipitkä ja kaipaisi tarttuvampaa kertosäettä, mutta sen suomirock-melodioissa on jotain todella autenttista. Soitto pelaa ja sounditkin ovat hyvät, mutta jotenkin metallisen raskaasti murisevat kitarat ja takovat rummut tuntuvat lopulta liian raskailta tälle biisille.

facebook.com/Kirosana1

DOGS OF MUMBAI

Puuppolan Dogs of Mumbai on saanut Paradise-biisiinsä vähän apua ulkomailta kanadalaisen rumpalin ja amerikkalaisen laulajan muodossa. Rapakontakaiset eivät kuitenkaan ole yhtyeen pysyviä jäseniä, vaan Dogs of Mumbai kertoo laulajan ja rumpalin vaihtuvan aina uuden kappaleen myötä. Vähän erikoinen konsepti, mutta Paradisella kumpikin hoitavat tonttinsa moitteettomasti. Biisin ongelmat ovatkin enemmän sävellyksessä ja miksauksessa. Melkein neliminuuttisessa biisissä on liikaa osia ja vaikka sovitus onkin aika pelkistetty, ollaan äänimaailma kuitenkin jätetty turhan meluisaksi ja sekavaksi.

Dogs of Mumbai – YouTube

SKY FIGHTERS

Sky Fighters soittaa Sunrise Avenueen verrattavaa korostetun melodista pop rockia mukana huutamiseen suunnitelluilla kertosäkeillä ja elektronisilla höysteillä. Jos bändin vahvuudet ovat Sunrise Avenuelta tuttuja, niin ovat myös sen heikkoudet. You Will Find Your Way tuntuu tavoittelevan maksimaalista tarttuvuutta sen sijaan että sillä kommunikoitaisiin jotain aitoa. Kun biisi on näin selvää jenkkipoppia, pitäisi englanninkielen lausumisen myös olla vähän paremmalla tolalla. Soitto ja soundit ovat ammattimaista tasoa ja kyllähän tämä on erittäin tarttuva biisi. Autenttisuutta jää kaipaamaan.

facebook.com/Skyfightersband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.