Demoefekti 26/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Sandburn, Ode in Black, Mavis Wolf ja Vieteri.
2.7.2023 11:14

SANDBURN

Seinäjoen Sandburnin Flannel Worshiper nojaa nimensä mukaisesti Tadin ja Fu Manchun kaltaiseen ysärin grungeen ja stoneriin. Biisi lähtee käyntiin erinomaisella riffillä missä runsaan fuzz-efektin aiheuttamat hälyäänet rakennettaan osaksi rytmiä. Mukaan iskevä rumpukomppi myös sopii riffiin kuin nyrkki silmään. Basistikin hoitaa tonttinsa erinomaisesti, biisi toimii ja bändin soundi on erittäin hyvä. Sandburn kertoo saatteessaan ettei se pyri keksimään pyörää uudestaan, mutta ajaa jo olemassa olevalla täysiä. Sen paremmin ei seinäjokelaisten mainiota stoner rockia voisi kuvailla. Viikon paras.

instagram.com/sandbvrn

ODE IN BLACK

Kuopion Ode in Black yhdistelee musiikissaan syntikkasoundeja raskaaseen metalliin. Esimerkiksi Rammsteinin tai Fear Factoryn kaltaisen modernimman industrial metal -ilmaisun sijaan Ode in Blackin soundit tuovat kuitenkin enemmän mieleen The Kovenantin kaltaiset vuosituhannen vaihteessa elektronisia elementtejä kokeilemaan innostuneet bändit. Retron metallisesta sovituksestaan huolimatta sävellyksenä Until We Fall on aika modernia poppia. Soitto ja laulu toimivat moitteettomasti, mutta vaikea sanoa mikä tämän kohdeyleisön pitäisi olla.

odeinblack.com

MAVIS WOLF

Porin Mavis Wolf soittaa aika perinteistä heavy metalia. Riffit ja soitto ovat danzigmaista ysärikamaa kun taas nasaali ja vähän epävireinen laulu vaihtelee blacksabbathmaisen ilmaisun ja nyrkit pystyssä huudetun kasarikiekumisen välillä. Bändi ilmiselvästi ottaa metallin tosissaan ja soitto rullaa moitteettomasti ja kiitettävän raskaasti. Biisinä Marching to the Tombista ei kuitenkaan jää mitään mieleen. Paremmalla kappalemateriaalilla Mavis Wolf olisi varsin varteenotettava metallijyrä.

instagram.com/maviswolfofficial

VIETERI

Vantaan Vieteri kertoo saatteessaan olevansa 2022 perustettu punk / post punk -bändi. Burzumii soimaan -biisin perusteella bändi vaikuttaa myös huumoriprojektilta. Bändi käyttää mahdollisimman korneja rumpukone – ja syntikkasoundeja ja sävellys ja sanoitukset ovat tahallisen urpoja. Potentiaalisesti tarttuva kertosäe on myös laulettu mahdollisimman ponnettomasti ja monotonisesti, kuin jonkinlaisena yleisenä vastalauseena kertosäkeitä vastaan. Melodisesti bändi on kuitenkin ihan pätevä ja basisti osaa asiansa. Vieterissä olisi potentiaalia jos se ottaisi itsensä ja yleisönsä vähän vakavammin.

facebook.com/Vieteri


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa