Demoefekti 28/2015

Tämän viikon demoefektissä Extinction In Progress, Dian, Sense Of Fall ja Project Silence.

Extinction In Progress

Extinction In Progress

Vaasan Extinction in Progress soittaa Deathia ja Cynicia muistuttavaa teknistä ja melodista death metalia. Extinction in Progressin musiikissa on kuitenkin noita bändejä enemmän groovea ja tarttuvuutta. Bändi soittaa lähes panteramaisen hyvin yhteen ja erikseenkin arvioituina soittajien suoritukset ovat erittäin vaikuttavia. Soundit ovat tasapainoiset ja ammattitaitoiset. Laulajan ääni on erittäin hyvä ja muuntautumiskykyinen. Vanhan koulukunnan death metalin ja Job for a Cowboy –tyylisten groovejen yhdistelmä toimii loistavasti. Erinomainen bändi.

facebook.com/ExtinctionInProgress

Project Silence

Kuopion Project Silencen synkkässä industrial metalissa säröä on käytetty säästelemättä lauluosuuksia myöten, jonka vuoksi soundit ovat paikoin vähän puuroiset. Myöskään rumpusoundit eivät kaikissa kohdissa täysin toimi. Siinä olivatkin sitten ne huonot uutiset. Flesh Of The God on sävellyksenä erittäin hyvä ja genreen nähden poikkeuksellisen tarttuvakin biisi. Soitto on taitavaa ja laulu efekteineen kuulostaa todella hyvältä. Vähän tukevammalla äänimaailmalla Project Silence olisi erinomainen bändi, mutta kyllä se tällaisenaankin erittäin hyvältä kuulostaa.

facebook.com/projectsilenceband

Dian

Oulun Dian soittaa The Notwistin kaltaista progressiivista indie rockia. Sävellyksenä Veins on ammattitaitoinen, mutta ei kovin yllätyksellinen. Seitsemän minuutin pituus ei ole perusteltua kun suurin muutos sen aikana on biisin soundien vaihtelu. Kun osa soundeista vielä toimii toisia huomattavasti paremmin, voisi biisiä helposti tiivistää. Soitto on erittäin hyvää ja parhaimmillaan sounditkin toimivat mainiosti. Missään vaiheessa Veins ei varsinaisesti kuulosta demolta, vaan äänimaailma on täysin ammattimainen. Poikkeuksellisen hyvä laulaja.

facebook.com/dianband

Sense Of Fall

Nimensä puolesta Sense Of Fall tuo mieleen Senses Failin. Siihen yhteneväisyydet sitten loppuvatkin. Hämeenlinnan Sense Of Fall soittaa jonkinlaista old school black metal –örinällä höystettyä Nightwishin ja The Hauntedin yhdistelmää. Toimii kyllä paremmin kuin tuosta kuvauksesta voisi kuvitella, mutta sävellyksenä Flash Burns And Shadowsissa ei riittäisi ideaa kolmeen minuuttiinkaan. Seitsemään venytettynä se on aika puuduttavaa kuunneltavaa. Bändi soittaa hyvin, mutta sen kannattaisi harjoittaa laatukontrollia ja käyttää vain parhaat ideansa.

facebook.com/senseoffallband

 


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko (paitsi nyt kesällä vähän harvemmin) esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.