Demoefekti 29/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Lopunajan viihdeorkesteri, Sekava, Wastine ja Lionhide.
23.7.2022 13:56

LOPUNAJAN VIIHDEORKESTERI

Lopunajan viihdeorkesteri on joensuulainen folk-yhtye. Kaunis on mieli -biisin sovitus on erinomainen. Kauniit puhallinmelodiat ja säästellen ja tyylillä käytetyt perkussioelementit tuovat sopivaa väriä akustisen hiljaiseen yleisilmeeseen ja saavat biisin kuulostamaan vielä paremmalta kuin se sävellyksenä olisi. Ainoa elementti joka muuten täydellisessä toteutuksessa vähän nyppii on omituisen töksähtävästi fraseeraava, paikoin lähes reggaemainen laulusuoritus. Biisinä Kaunis on mieli sisältää paljon kauniita melodioita ja rakentuu luontevasti. Toteutus on aivan poikkeuksellisen hyvä.

facebook.com/Lopunajan-viihdeorkesteri

SEKAVA

Joensuun Sekava soittaa punk rockia metallisen raskailla kitaroilla. Laulaja karjuu paikoin kuin L7:n Donita Sparks ja niinikään murisevat kitarariffitkin kuin Hungry for Stinkillä. Nimensä mukaan Sekavan ulosanti on kuitenkin losangeleslaisia kaoottisempaa. Yhteen soittaminen ja muutenkin rytmissä pysyminen on paikoin vähän niin ja näin ja kappalerakenne tuntuu välillä aika sattumanvaraiselta. Soundi on kuitenkin hyvä, asennetta riittää vaikka muutamaankin bändiin ja ideat toimivat. Toteutuksessa olisi vielä vähän tekemistä, mutta erittäin lupaava bändi joka tapauksessa.

facebook.com/sekavayhtye

WASTINE

Wastineen grungehtava punk rock kuulostaa niin melodioiltaan kuin sovitukseltaankin erittäin vahvasti alkuaikojen Apulannalta. 90-luvusta alkaa jo olla sopivasti aikaa, että tämän voi kai jo laskea retroiluksi. Hyvän ysärisoundin ja filliksen luomisessa Wastine onnistuu kiitettävästi, mutta biisinä Roskaa ei ihan yllä Apulannan tasolle. Alle kolmeminuuttisenakin se on lisäksi vähän ylipitkä. Ainakin kitarasoolosta voisi luopua. Puutteistaan huolimatta biisissä on kuitenkin hyviä melodioita ja Nirvana-tyylisesti takovilla rummuilla saadaan kertseihin sopivasti potkua.

facebook.com/wastineofficial

LIONHIDE

Lionhide soittaa psykedeelistä stoner rockia. Because I Am a Witch potkaisee liikenteeseen varsin hyvillä soundeilla ja toimivilla särökitarariffeillä. Laulusuorituksen alkaessa tulee kuitenkin ikava yllätys. Ilmeisesti ollaan lähdetty luomaan Jefferson Airplanen White Rabbitin tyylistä synkkää tunnelmaa, mutta laulajan korkealta laulama rallienglanti on aika vaikeaa kuunneltavaa. Seuraavassa osassa mukaan tulee vielä kuoro jonka jokainen jäsen laulaa vähän eri nuottia. Kaiken tämän alla soitto pelaa mallikkaasti, mutta Lionhide on kuitenkin raskasta musiikkia kaikista vääristä syistä.

facebook.com/lionhideband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa