Demoefekti 31/2019

Valkea

Tällä viikolla Demoefektissä Valkea, Ritual of Terror, Kuun pimeä puoli ja Pearly Stones.

VALKEA

Suurkaupunki on yli viisiminuuttinen pop-biisi, mutta se ansaitsee täysin kestonsa. Puolen minuutin taustahälyn ja helisevän kitaran intro toimii loistavasti. Kun biisi polkaisee kunnolla käyntiin, on sointukulku jo tuttu ja sävellykseen pääsee heti mukaan. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy erinomaisiin soundeihin. Varsinkin syntikkasoundit ovat todella tyylitajuisesti valitut. Myös vähän ultramariinimainen laulusuoritus kuulostaa hyvältä. Intron lisäksi sävellys ottaa muutenkin aikansa ja toimii erinomaisesti. Siinä on juuri sopivassa suhteessa syvyyttä ja pop-koukkuja. Selkeästi viikon paras.

facebook.com/valkeaofficial

RITUAL OF TERROR

Vesannon Ritual of Terror soittaa melodista death metalia. Grim Dawnin sointukulut, nopeasti sahaavat kitarat ja pahaenteiset syntikat tuovat mieleen Enthrone Darkness Triumphantin aikaisen Dimmu Borgirin, joka on pelkästään hyvä asia. Laulusuorituksen johdosta Ritual of Terror lokeroituu kuitenkin vielä bläkkistä enemmän death-laariin. Grim Dawn on erittäin hyvä biisi, mutta kaipaisi ehkä vielä vähän työtä. Siinä on muutama osa liikaa. Lisäksi soundit voisivat olla raskaammat ja soitto vähän tiukempaa. Erittäin lupaava uusi metallibändi joka tapauksessa.

facebook.com/Ritual-of-Terror-FIN

KUUN PIMEÄ PUOLI

Oulun Kuun pimeä puoli soittaa suomenkielistä alternative rockia. Sillat palaa on sävellyksenä todella pelkistetty, mutta toimiva ja melodisesti oivaltava biisi. Sen sijaan yhtä lailla pelkistetty sovitus jättää keskeneräisen tunteen. Soundit ovat tasapainoiset ja ammattimaiset ja soitto pelaa, mutta biisi kaipaisi parempaa sovitusta ja parempaa laulusuoritusta. Saatteen mukaan bändi on perustettu maaliskuussa 2019 ja siihen nähden tulokset ovat jo varsin hyviä. Vaatii vaan vielä vähän lisää työtä.

facebook.com/kuunpimeapuoli

PEARLY STONES

Lahden Pearly Stones yhdistelee Queens of the Stone Agen henkistä rockia vähän punkimpaan ilmaisuun. Bändillä on hyvä energia ja särjetty lauluääni toimii hyvin tukevan hard rock -soundin kanssa. Laulusuorituksessa sen sijaan olisi vielä parantamisen varaa. Paikoitellen sävel menee vähän nuotin vierestä ja englannin lausuminen ei aina oikein toimi. Erinomaisessa kertosäkeessä laulu kuitenkin toimii moitteettomasti ja sävellyksenä biisi on erittäin tarkoituksenmukainen. Säkeistöjen laulusuorituksia voisi tiukentaa, mutta näinkin jo oikein hyvä.

facebook.com/pearlystonesband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.