Demoefekti 32/2015

Tämän viikon Demoefektissä arvioitavana Kalle Kaasinen, Zero Verdict, Fuse! ja LifeLine.

Kalle Kaasinen

KALLE KAASINEN

Joensuun Kalle Kaasinen soittaa Ultramariinin ensimmäisen levyn mieleen tuovaa suomenkielistä brit pop –vaikutteista singer/songwriter –musiikkia. Tämä on uhkaus on erinomainen sävellys. Se on kappalerakenteeltaan ja melodialtaan täydellinen 3 minuutin biisi ja sen tunnelma menee syvälle ihon alle. Kun kappale on vielä erinomaisesti soitettu, laulettu ja äänitetty, ei siitä löydy mitään valittamisen aihetta. Kaasinen saa hyvin pelkistetyn kitara ja laulu –biisin kuulostamaan todella isolta. Ehdottomasti viikon paras demo ja parasta uutta suomalaista musiikkia muutenkin.

facebook.com/Kalle.Kaasinen

ZERO VERDICT

Oulun Zero Verdict soittaa rehellistä hard rockia. Aliven soundit ovat modernin raskaat ja tukevat, mutta sävellyksenä se tuo mieleen Dion kaltaisen 80-luvun metallin. Laulajan erinomainen äänikin on aika lähellä Ronnie James Dioa ja Twisted Sisterin Dee Snideria. Alive on erittäin hyvin soitettu, laulettu ja tuotettu biisi, mutta ei kuitenkaan sävellyksenä kovin ikimuistoinen. Tuntuu, että amerikkalaisten kasaribändien mallia seurataan vähän liian tarkkaan niin sävellyksen kuin sanoitustenkin puolesta. Kaikin puolin ammattimaisella otteella sävelletty ja tuotettu biisi joka tapauksessa.

facebook.com/zeroverdict

FUSE!

Helsingin Fuse! Soittaa Paramoren tyylistä pop rockia, mutta sekä sävellys, että soundit jäävät vähän laihoiksi. Too Much Timessa on kyllä hyviä sovitusideoita, mutta miksaus ei ole täysin onnistunut. Yritetään liikaa, eikä perusasioita jakseta tehdä huolella. Sama puolitiehen jääminen vaivaa sävellystäkin; hyvistä melodioistaan huolimatta biisi junnaa paikallaan. Laulajan ääni on oikein hyvä ja sopii biisiin hienosti. Lopputulos on vain vähän keskeneräinen. Bändissä on periaatteessa kaikki kohdallaan. Tähän biisiin ei vain ole käytetty yhtään liikaa aikaa.

facebook.com/Fusemusicfin

LIFELINE

Nokian LifeLine soittaa raskasta indie rockia. Laulajan ääni on erittäin hyvä, mutta muuten The Class Of Twon soundeissa ei ole kehumista. Bändi soittaa kyllä ihan pätevästi, mutta biisi kuulostaa huonosti miksatulta konserttitaltioinnilta. Sävellyksenä se toimii paremmin säkeistöjen kuin kertosäkeen osalta. Kertsissä haetaan tarttuvuutta vähän teennäisesti eikä siinä oikein onnistuta. Säkeistöt sen sijaan kuulostavat itsevarmoilta ja rakentavat toimivasti jännitettä. LifeLinessa on paljon hyvää ja omaperäistä, mutta se vaatii vielä työtä niin sävellyksen kuin äänityksenkin puolesta.

facebook.com/lifelinevirallinen


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.