Demoefekti 34/2019

My Funeral

Tällä viikolla Demoefektissä My Funeral, Ristipaine, Sarof ja Screamend.

MY FUNERAL

My Funeralin ysärihenkinen groove metal tuo mieleen esimerkiksi Chaos A.D.:n aikaisen Sepulturan. Soitto on raskasta ja riffit yksinkertaisia, mutta erittäin tehokkaita ja raskaita. Rytmien ja tunnelmien muutokset toimivat todella hyvin. Monitahoisempaankin musikaalisuuteen on taipumusta ja lahjoja, kuten taitavasti sävelletyt ja sovitetut tuoreemman Sepulturan mieleentuovat soolo-osiot todistavat. Neljän minuutin biisi on nopeasti ohi ja kestää useita kuuntelukertoja. Ei tästä kovin helposti mitään negatiivista sanottavaa keksi. Viikon paras bändi.

facebook.com/funeralterror

RISTIPAINE

Tampereen Ristipaine soittaa rehellistä suomalaista rockia. Sävellys ja sovitus on pelkistettyä, mutta luovaa. Vaikka ratkaisut ovatkin simppeleitä, eivät ne ole helpoimmasta ja perinteisimmästä päästä. Sänkipelto on erinomainen ja mieleenpainuva sävellys ja bändi soittaa yhteen todella luontevan kuuloisesti. Äänimaailmakin on tasapainoinen ja selkeä. Oikeastaan ainoat pienet miinukset tulevat biisin puhelauluosiosta ja sitä seuraavasta lyhyestä kitarasoolosta. Pelkistetty ote olisi kannattanut pitää lopppun asti. Erinomainen bändi.

facebook.com/RistipaineOfficial

SAROF

Lappeenrannan Sarof soittaa modernia metallia. Devour alkaa tyylikkäästi rakentuvilla riffeillä ja raskailla grooveilla. Kappalerakenne ja sovitus tuovat mieleen Lamb of Godin. Vaikka lopulta ihan virginialaisten tasolla ei tarttuvuuden ja muistettavuuden puolesta ollakaan, on Devour kuitenkin ammattitaitoisesti sävelletty ja luontevasti rakentuva biisi. Myös Sarofin soitto on kiitettävän tiukkaa ja raskasta. Lyhyt soolokin kuulostaa hienolta. Biisi on oikein hyvä, mutta kenenkähän idea oli tahattoman koominen musiikkivideo, jossa äijät istuvat kellarissa ja örisevät toisilleen siteet silmillä.

facebook.com/SAROF-band

SCREAMEND

Jyväskylän Screamend on Matti Nukarisen yhden miehen bändi. Yksin tekeminen voi monissa genreissä olla ihan perusteltu valinta, mutta Screamend soittaa Blink-182 -tyylistä pop rockia. Konerummut eivät oikein toimi kontekstissa ja muutenkin bändisoundista olisi apua. Sounds Like Life on hyvin sävelletty ja tarttuvakin biisi, mutta toteutus jää vähän puutteelliseksi. Kun Nukarisen englannin lausuminenkaan ei suju kovin kiitettävästi, on aika selvä että sooloprojektin sijaan bändinä tästä saisi paljon enemmän irti. Lahjakkuutta riittää, mutta kaikkea ei tarvitsisi tehdä yksin.

facebook.com/ScreamEndMusic


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.