Demoefekti 34/2021: Muurahaismies, Coma Cruew, Noitaperho ja Anorexy

Muurahaismies

Tällä kertaa Demoefektissä kuullaan monenmoista metallimusiikkia sekä post grungea kaupan päälle.

MUURAHAISMIES

Muurahaismies soittaa suomenkielistä metallia. 7-kieliset kitarat murisevat matalina ja nu metal -tyylistä soft/loud-dynamiikkaa hyödynnetään. Sävellyksenä Loinen tuo mieleen Maj Karman Kauniit Kuvat ja Toolin, jälkimmäisen varsinkin kitarariffiensä ja -soundiensa puolesta. Soitto pelaa todella hyvin ja soundit ovat tasapainoiset ja tukevat. Kolmiminuuttisen kompakti biisi on hyvin sävelletty ja jännitettä kasvatetaan loppua kohti erittäin toimivasti. Kaikesta paistaa läpi luottamus omaan tekemiseen ja omiin valintoihin. Todella lupaava ja omaperäinen bändi. Viikon paras.

facebook.com/muurahaismies

COMA CRUEW

Pohjoissavon Coma Cruew soittaa post grungea raskaalla otteella. Melodisesti bändi muistuttaa paikoin uudempaa Alice in Chainsia, vaikka tarjoaakin astetta rankempaa mättöä. Alle kolmen minuutin Confirmation Bias on hyvin sävelletty biisi, johon mahtuu mittaansa nähden yllättävänkin monta osiota, mutta kiitettävästi ei yhtään ylimääräistä. Soitto ja laulaminen ovat todella korkeaa tasoa ja soundit ovat aivan erinomaiset. Lyhyiden instrumentaaliväliosien sovitus on ehkä liiankin pelkistetty, mutta muilta osin kaikki toimii mallikkaasti.

facebook.com/comacruew

NOITAPERHO

Suomalaista kansanmusiikkia ja rockia yhdisteleviä bändejä on viimeisen vuoden aikana alkanut näkyä Demolaarissa enenevissä määrin. Noitaperhon Juhannustranssit  edustaa tyylisuuntausta parhaimmillaan. Sähkökitarat saadaan sopimaan akustisten soittimien kanssa luontevasti yhteen ja iskelmällisempi kertsi sopii kalevalaisiin säkeistöihin saumattomasti. Melodiat ovat jo kansanperinteestä ennestään tuttuja, mutta edelleen toimivia. Jos jostain pitäisi valittaa, niin vaikka viisiminuuttinen biisi on aika pitkä, kovinta vaihdetta ei missään vaiheessa tunnuta saavan silmään.

fb.me/Noitaperho

ANOREXY

Kuopion Anorexy yhdistelee Therapy?n kaltaista melodisuutta metallicamaiseen rankempaan metallivääntöön. Soitto pelaa ja soundit ovat raskaat  ja ammattimaiset. Sävellyksenä biisi kuitenkin jää vähän monotoniseksi. Sointukulut ja sovitus ovat sinänsä varsin onnistuneita, mutta jättävät kuitenkin laulajalle aika vähän liikkumavaraa. Loppupuolen instrumentaaliosio ei myöskään tuo biisiin muuta kuin pituutta. Näinkin oikein hyvä, mutta vähän suoraviivaisemmalla otteella ja isommilla melodioilla voisi toimia vielä paremmin.

facebook.com/anorexyofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.