Demoefekti 34/2015

Tämän viikon Demoefektissä arvioitavana Path Of The Fallen, Ceremonials, Block of Flats ja Burntfield.

Path Of The Fallen

PATH OF THE FALLEN

Toisin kuin suurin osa deathcore-bändeistä, tunnustaa Ylivieskan Path Of The Fallen itse biossaan soittavansa deathcorea. Ja sitähän Losing My Sight onkin parhaalla mahdollisella tavalla. Raskaita, tarkkoja riffejä, isoja grooveja ja death metal –laulua yhdistellään niin toimivasti, että biisiä kuunnellessa on vaikea ymmärtää miksi deathcore on monelle kirosana. Losing My Sight on erinomainen sävellys ja sen raskaat groovet toimivat tappavan hyvin. Kun bändi on perustettu 2015 ja se tuottaa jo nyt näin hienoa musiikkia, voi tulevaisuudelta odottaa aika paljon. Viikon paras.

facebook.com/pathofthefallen

CEREMONIALS

Helsingin Ceremonials soittaa kasarivaikutteista post-punkia. Eastern Sunissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä miksaukseen. Äänekkäämmät kohdat särkevät sen verran epämiellyttävästi, että se tekee vaikutelman aloittelevasta bändistä. Vähemmän onnistuneiden soundien alta kuitenkin löytyy erittäin hyvin sävelletty ja sovitettu biisi, joka pitää otteessaan koko kestonsa ajan. Laulajan ääni on musiikkityyliin täydellinen ja bändi soittaa hyvin. Kertosäe jää soimaan päähän. Kovin omaperäistä Ceremonialsin musiikki ei kuitenkaan lopulta ole.

facebook.com/ceremonialsband

BLOCK OF FLATS

Epäonnisesta nimestään huolimatta Porvoon Block of Flats soittaa varsin toimivaa indie rockia. Bändin soundi sijoittuu jonnekin Jimmy Eat Worldin ja Placebon välimaastoon. Sävellyksenä Feed The Fire ei yllä kummankaan bändin tasolle, mutta hyviä melodioita ja koukkuja siinä kuitenkin on. Lyhyempänä biisi toimisi varmasti paremmin. Yli 4-minuuttisena siinä on useita tarpeettomia osia. Soittonsa ja soundiensa puolesta Block of Flats on jo täysin valmis bändi.

facebook.com/blockofflats

BURNTFIELD

Helsingin Burntfield soittaa hard rockia joka tuo mieleen 70-luvun AOR:n ja 80-luvun Eye of the Tiger –tyyliset huudatukset. Kun Under The Dome vielä sisältää puolen minuutin huilusoolon, ei kovin modernista ilmaisusta voida puhua. Biisin soundit ovat kuitenkin kirkkaat ja ajankohtaiset. Burntfield yhdistelee uutta ja vanhaa onnistuneella tavalla ja uskaltaa tehdä jotain erilaista. Laulaja ei tunnu aina pysyvän nuotissa, mutta muilta osin bändi soittaa erittäin hyvin. Under The Dome on omaperäistä ja toimivaa musiikkia.

facebook.com/burntfield


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.