Demoefekti 34/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Balance Breach, AYVY, Bloody Falls ja Trio Goldsmith.

Balance Breach

BALANCE BREACH

Balance Breachin soitto on erittäin tarkkaa ja iskevää, tuoden mieleen Fear Factoryn. Myös karjutun ja puhtaan laulun vuorottelu muistuttaa kyseistä yhtyettä. Sävellyksellisesti Balance Breach on kuitenkin aika eri linjoilla. Fear Factoryn minimalistisen estetiikan sijaan Balance Breach yhdistelee Babylonissa toimivasti erilaisia tyylejä ja rytmejä. Ehkä biisissä on lopulta osio tai pari liikaa ja lauluosuudet saisivat olla vahvemmat, mutta Babylon on joka tapauksessa vaikuttavan hyvin soitettu ja toimiva biisi. Ja kaikesta paistaa, että bändi on musiikkinsa kanssa tosissaan. Viikon paras.

facebook.com/balancebreach

AYVY

AYVY soittaa rytmikästä alternative rockia. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy soittoon. Kitaraosuudet ovat todella puhtaasti ja tarkasti soitettuja, vahvistaen biisin tansittavaa fiilistä. Sävellyksenä D.O.S. on ammattitaitoisesti rakennettu ja tasapainoinen, mutta ei erityisen kiinnostava. Lauluääni ja -melodiat eivät ole samalla tasolla kitaransoiton kanssa. Biisin hitaasti lauletut kertosäkeet yrittävät rakentaa unenomaista tunnelmaa, mutta eivät oikein siinä onnistu. Ne ovat kuin viidentoista vuoden takaista New Orderia ilman melodioita.

facebook.com/AYVYwho

BLOODY FALLS

Valkeakosken Bloody Falls yhdistelee metalliinsa elementtejä laajalla skaalalla deathcoresta melodisen heavyn kautta death metaliin. Valitettavasti lopputulos on aika sekava. Kaikkea yritetään, mutta missään ei onnistuta erityisen hyvin. Bändi on kuitenkin vielä uusi joten löytää varmaan vielä äänensä. Parhaiten Bloody Falls toimii Chthonicin tyylisissä karjutuissa, mutta melodisissa osioissa. Sävellystä pitäisi suoraviivaistaa ja soittoa tiukentaa.

facebook.com/BloodyFalls

TRIO GOLDSMITH

Pohjois-Pohjanmaan Trio Goldsmithin Ryan Adams -pastissi ei oikein toimi. Biisi on ylipitkä ja alisovitettu, eikä siinä ole vahvoja melodioita. Kuitenkin pahinta on jonkinlainen lost in translation -efekti. Musiikki on päällisin puolin niin amerikkalaista kuin pääsee. Bändi soittaa ja laulaa hyvin, mutta ei tunnu autenttiselta tai rehelliseltä missään kohtaa biisiä. Ihan taitavasti modernin country-biisin resepti on opeteltu, mutta jää epäselväksi minkä takia.

facebook.com/triogoldsmith


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.