Demoefekti 36/2015

Tämän viikon Demoefektissä My Favourite Nemesis, Systematic Sickness Kin, Of the Sonic Sea ja Pearly Gates.

My Favourite Nemesis

MY FAVOURITE NEMESIS

Porvoon My Favourite Nemesis soittaa Convergen ja The Dillinger Escape Planin tyylistä metallista hardcorea. Sävellyksellisesti My Favourite Nemesis on kuitenkin mainittuja bändejä suoraviivaisempaa, eikä sen soittokaan ole kovin teknistä. Se kuitenkin soitetaan hyvin mikä soitetaan, eikä soundeissakaan ole moittimista. Bändissä on ilmeisesti kolme laulajaa. The Dillinger Escape Planin tyylisistä hc-huudoista vastaavalla laulajalla on erinomainen ääni. Biisinä Cracks In The Wall ei ole erityisen mielenkiintoinen, mutta se on hyvin soitettu ja tuotettu.

facebook.com/MFNofficial

SYSTEMATIC SICKNESS KIN

Joensuun Systematic Sickness Kin soittaa tiukkaa ja vihaista The Hauntedin tyylistä thrashia death metal –laululla. Soitto on tarkkaa ja laadukasta, mutta soundit ovat aika laihat. Lähinnä rummut ja laulu kuuluvat. Liian äänekkääksi miksattu lauluosuus ei ole muutenkaan kovin onnistunut. Kitarasoundit eivät ole erityisen hyvät, mutta toimivat riffit kannattaisi silti miksata kuuluviin.  Never Trust the Signsissa on hyviä breakeja ja sovitusratkaisuja jotka tuovat biisiin lisää iskua, mutta sävellyksenä se ei ole kovin omaperäinen tai kiinnostava.

facebook.com/systematicsicknesskin

OF THE SONIC SEA

Echoes alkaa Placeboa muistuttavalla pianon tukemalla kitarakompilla. Lauluosuuden myötä biisi kuitenkin muuttuu indie folkiksi. Kun nuo palaset yritetään kahden minuutin kohdalla sovittaa yhteen, ei se oikein toimi. Viiteen minuuttiin ehditään pakata todella paljon turhia väliosia, jotka eivät vie biisiä eteenpäin. Myös simppeleihin pianokuvioihin on jätetty turhia nuotteja. Sävellyksen, sovituksen ja soundien puolesta työtä vielä on, mutta Jyväskylän Of the Sonic Sea soittaa hyvin ja laulajan ääni on erinomainen.

facebook.com/ofthesonicsea

PEARLY GATES

Jos olet ikinä miettinyt miltä Staind kuulostaisi Eddie Van Halen kitaristinaan, voi Pearly Gates olla oikea bändi sinulle. Eihän se tietenkään hyvältä kuulostaisi, mutta Pearly Gates yrittää kuitenkin yhdistää kitarataituroinnin kevytgrungeen. Biisinä Glass Eyes on aikamoinen sekasotku. Jo mainittujen lisäksi soppaan sekoitetaan vähän Toolia, Alice in Chainsia ja Chris Cornellia. Omille ajatuksille ei jätetä tilaa. Helppoja melodioita vältellään sillä tuloksella, että laulaja laulaa tarkoituksella nuotin vierestä. No, ainakin Pearly Gates erottuu joukosta.

facebook.com/rockthegates


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.