Demoefekti 39/2019

Frontlines

Tällä kertaa Demoefektissä Frontlines, Frozen Orchard, Enne ja Grant Wood Company.

FRONTLINES

Oulun Frontlines määrittelee itsensä groove metaliksi, mutta yhtä paljon yhteistä bändillä on Pro-Painin kaltaisen New York Hardcoren kuin Panterankin kanssa. Joka tapauksessa Frontlines siis tarjoaa raskaan takovia rytmejä ja karjuttuja lauluosuuksia. Pääpaino on aggressiivisuudessa ja energiassa, joten sävellys ja sovitus ollaan pidetty aika minimaalisina. Groovet toimivat erinomaisesti, mutta sävellyksellisesti No Sense Leftin kertosäkeet toistuvat liian samanlaisina ja väliosat tuntuvat vähän ylimääräisiltä. Bändin jyräys on kuitenkin niin vakuuttavaa, että puutteet tuppaavat unohtumaan.

facebook.com/frontlinesmetal

FROZEN ORCHARD

Frozen Orchard soittaa Nachtmystiumiin tai Alcestiin verrattavaa psykedeelisen black metalin ja post-metallin yhdistelmää. Empty Images alkaa erittäin vakuuttavasti, mutta kuusiminuuttisen biisin edetessä bändin ongelmat alkavat käydä selviksi. Sinänsä erittäin hyviä ideoita ei onnistuta kehittelemään sävellyksellisesti jäsentyneesti ja biisin eri osiot jäävät vähän irtonaisiksi. Frozen Orchard kuitenkin soittaa hyvin ja sillä on erinomainen ja aika uniikki soundi. Bändi on ollut kasassa vasta tämän vuoden alusta, joten sävellykselliset puutteet varmasti korjaantuvat ajan mittaan.

facebook.com/frozenorchard

ENNE

Seinäjoen Enne soittaa energistä funkaavaa rockia. Ensin huomio kiinnittyy siihen kuinka hyvin bändi soittaa yhteen. Kulmikkaat rytmit loksahtavat millilleen kohdalleen ja bändiä on todella hienoa kuunnella. Varsinkin kitaristin rento, mutta tarkka soitto on aivan erinomaista ja kitarasoundikin on hieno. Sävellyksenä ja sovituksenakin biisi toimii. Ainoa miinus tulee laulajasta, mutta se onkin sitten aika pitkä miinus. Laulusuoritus ei ole samaa tasoa muun bändin kanssa niin teknisesti kuin sävellyksellisestikään.

facebook.com/ennevirallinen

GRANT WOOD COMPANY

Turkulais-keravalainen Grant Wood Company soittaa tummanpuhuvaa americanaa. The Veilin neilyoungmainen melankolinen country rock luo tunnelmaa oikein hyvin, mutta erittäin pelkistetty sovitus jättää paljon sävellyksen ja sanoitusten varaan, ja juuri niissä olisi vielä parannettavaa. Biisi toimii ihan moitteettomasti ja miellyttäviä melodioitakin siitä löytyy, mutta siinä ei oikein tunnu olevan mitään mitä joku bändi ei olisi jo tehnyt vielä paremmin. Osaamista on kaikilla osa-alueilla, mutta omaa ääntä toivoisi lisää.

facebook.com/grantwoodcompany


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.